Antena Meniu Search
x

Cum să îți îngrijești husa telefonului

Ți-ai luat un telefon nou, sau poate ai primit unul cadou de sărbători, și tot ce îți dorești acum este să-i găsești o husă de protecție simpatică pentru a-l pune în valoare și care să-l protejeze eficient în momentele nefericite. Fie că alegi huse cu un design simplu, curat si minimalist, ori în culori vibrante, cu desene și modele augumentate, cu siguranță îți dorești să fie plăcute la atingere și suficient de rezistente.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 10:53

Cum să îți îngrijești husa telefonului
Cum să îți îngrijești husa telefonului - Shutterstock

Prima alegere, și cea mai ieftină, este să cumperi o husă de telefon din silicon. Este mai subțire decât celelalte, mai ușoară și poate fi transparentă. Dacă ai mai avut una la fel, cu siguranță te-ai întrebat la un moment dat cu ce se curăță husa de telefon din silicon îngălbenită. Ei bine, află că nu ai nevoie de spray-uri scumpe și în niciun caz nu e momentul să o arunci la gunoi.

Iată câteva trucuri despre cum să îți păstrezi husa de telefon curată și în condiții bune cât mai mult timp:

1. Husele din silicon - sunt cele mai ieftine, prin urmare cele mai căutate. Sunt ușor de curățat și igienizat cu apă și detergent de vase, ori săpun lichid. Folosește o cârpă moale, din bumbac, pentru a curăța marginile și colțurile. Pentru dezinfectare periodică poți folosi alcool și o lavetă.

2. Husele din piele - în general, pielea naturală este ceva mai pretențioasă, iar cea folosită la husele pentru telefoanele mobile nu face excepție. Sunt mult mai scumpe și pentru a le curăța vei avea nevoie de produse create special pentru acest tip de material. Găsești în magazine spray-uri și detergenți. În niciun caz nu se spală cu apă.

3. Husele din plastic dur – o husă din plastic dur se curăță cu spray de mobilă, cu șervetele universale umede sau pur și simplu cu apă și săpun. Ai grijă să o clătești bine și să o usuci înainte de a o folosi din nou!

O mare problemă a huselor de silicon transparente este aceea că se îngălbenesc în timp. Indiferent cât de des o speli, husa pare murdară și îți urâțește telefonul. Ce poți face? Încearcă să o cureți cu apă în care dizolvi un căpăcel de detergent lichid pentru rufe albe. Nu încerca să folosești înălbitor pentru că acesta deteriorează siliconul.

Bineînțeles, și telefonul trebuie curățat atunci când dezinfectăm husa de protecție. Pentru mai multă siguranță în tot acest proces, închide telefonul pentru a te asigura că poți să-l cureți în condiții optime. Folosește apă distilată pe care să o combini cu alcool, într-un recipient cu pulverizator. Apa distilată este recomandată în locul apei potabile, căci cea din urmă poate fi dură și plină de calcar, aceste substanțe putând deteriora suprafața telefonului. Folosește o cârpă moale, din micro-fibră. Pentru difuzoare sau butoane, poți folosi cu multă grijă bețișoarele de urechi.

Pe viitor, încearcă să fii cât mai curat pe mâini atunci când folosești telefonul mobil și igienizează-l mai des pentru a elimina orice urmă de microbi de pe suprafața lui. La urma urmei, ai investit o sumă considerabilă într-un nou smartphone și cu siguranță îți vei dori să îl protejezi cât mai bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Cum să îți îngrijești husa telefonului