Antena Meniu Search
x

Video Elon Musk a prezentat două prototipuri ale robotului umanoid Optimus. Tesla speră să-l poată produce în "milioane" de unităţi, cândva

Elon Musk a prezentat vineri două prototipuri ale robotului umanoid Optimus, pe care compania sa Tesla speră să-l producă la un moment dat în "milioane" de unităţi, pentru a "transforma civilizaţia" şi a construi "un viitor al abundenţei" în care sărăcia va dispărea, relatează sâmbătă AFP, citat de Agerpres.

De Redactia Observator la 01.10.2022, 20:32
Vezi și

"Bumble C", o primă versiune a robotului, a sosit păşind prudent pe scena din California, unde se defăşura conferinţa anuală "Tesla AI Day" privind progresele în inteligenţă artificială ale producătorului de maşini electrice. Robotul a schiţat un salut cu mâna, fiind apoi prezentat un videoclip care îl arăta înmânând un colet unui angajat şi udând plantele. Un prototip Optimus mai avansat a fost de asemenea prezentat publicului, cu mai puţine cabluri expuse, dar care nu poate merge încă singur.

Elon Musk estimează că primele livrări vor avea loc în trei până la cinci ani

Elon Musk a recunoscut că alte organizaţii au proiectat roboţi mai sofisticaţi, dar cărora "le lipseşte un creier şi care nu au inteligenţa să se mişte singuri (...) Şi sunt foarte scumpi", a mai spus el. Şeful Tesla doreşte să realizeze un robot care va costa, în cele din urmă, "probabil mai puţin de 20.000 de dolari" şi care va fi proiectat să fie replicat în "milioane de unităţi". Elon Musk estimează că primele livrări vor avea loc în trei până la cinci ani.

Conferinţa "Tesla AI Day" are drept scop să recruteze mai mulţi ingineri pentru a atinge acest obiectiv şi, prin urmare, pentru a "transforma fundamental civilizaţia". Miliardarul a prezentat în 2021 acest proiect al unui robot care poate îndeplini sarcini repetitive în locul oamenilor.

Pe acelaşi subiect

"Înseamnă un viitor al abundenţei, un viitor în care nu există sărăcie, în care oamenii vor avea ceea ce îşi doresc în materie de produse şi servicii", a detaliat şeful SpaceX şi Neuralink. "Mulţi oameni cred că suntem doar un constructor grozav", dar Tesla este şi "liderul în inteligenţă artificială", a dat asigurări Elon Musk.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Elon Musk a prezentat două prototipuri ale robotului umanoid Optimus. Tesla speră să-l poată produce în "milioane" de unităţi, cândva