Antena Meniu Search
x

Video Facebook îşi schimbă numele şi priorităţile: "Ne vom concentra pe metavers, nu pe Facebook". Proiectul colosal gândit de Mark Zuckerberg

După 17 ani de la momentul în care Mark Zuckerberg l-a creat în camera lui de cămin, Facebook intră într-o nouă eră. Pentru a-şi separa imaginea de cea a reţelei, afectată în ultimii ani de numeroase scandaluri, compania şi-a asumat o altă identitate şi un nou proiect revoluţionar: metaversul, un univers virtual în care totul devine posibil.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 20:25

Vezi și

Lumea imaginată în faţa ecranului este realitatea zilei de ieri. Mark Zuckerberg vrea ca universul de mâine să se construiască în jurul avatarului - o dublură virtuală care va merge la cumpărături, concerte sau la şedinţe de muncă. Noua frontieră pe care Facebook vrea să o depăşească în online se numeşte Metaverse. Aici, oricine îşi va putea construi o casă sau un birou, un spaţiu personal unde să interacţioneze la alt nivel cu prietenii.

Investiţia pentru a pune pe picioare viitorul virtual Metaverse este uriaşă. 10 mii de ingineri vor fi angajaţi numai în Europa pentru a-l dezvolta şi perfecţiona. Pasul următor este construirea reţelei la nivel planetar. Apoi încheierea de parteneriate cu firme de evenimente, concerte, publicitate. Mark Zuckerberg speră ca în următorul deceniu metaverse să aibă un miliard de utilizatori, milioane de angajaţi şi contracte de sute de miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg: "Viitorul va fi mult peste orice ne putem imagina"

"Viitorul va fi mult peste orice ne putem imagina. De acum încolo, prioritatea noastră va fi metaversul, nu Facebook", a declarat Mark Zuckerberg, CEO Facebook. Proiectul lui Mark Zuckerberg ridică deja multe semne de întrebare. De la securitatea datelor personale până la efectul asupra tinerilor, subiect dezbătut intens în ultimele săptămâni după ce un fost manager al companiei a expus date şi documente interne. Criticii platformei comentează că lansarea şi noua identitate sunt doar tactici de a distrage atenţia de la problemele cronice din ultimii ani.

Numele ales a devenit, rapid, ţinta glumelor, dar şi a criticilor. Meta va fi brandul sub care vor fi reunite toate afacerile companiei, inclusiv aplicațiile WhatsApp şi Instagram. Tranzacţionarea la bursă sub noul nume se va face de la 1 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Tehnologie » Facebook îşi schimbă numele şi priorităţile: "Ne vom concentra pe metavers, nu pe Facebook". Proiectul colosal gândit de Mark Zuckerberg