Antena Meniu Search
x

Facebook s-a schimbat. Care e noul nume al companiei

Facebook trece printr-un proces important de rebranding şi tocmai a anunţat noul nume al companiei.

de Redactia Observator

la 28.10.2021, 21:57

Facebook s-a schimbat. Care e noul nume al companiei
- Profimedia

Facebook îşi schimbă numele în "Meta". Anunţul a fost de Mark Zuckerberg, fondatorul companiei. Este a doua schimbare de nume a celei mai mari reţele de socializare din lume. Primul nume al companiei a fost "The Facebook", dar l-a scurt timp a trecut la denumirea pe care o cunoaşte toată lumea - Facebook.

Anunţul vine la aproximativ o săptămână după ce în presă au apărut zvonuri că Facebook pregăteşte o rebranduire. Dacă numele companiei va fi de acum Meta, reţeaua de socializare în sine îşi va păstra denumirea de "Facebook". Mark Zuckerberg a anunţat că schimbarea numelui vine în contextul presiunii tot mai mari puse pe Facebook, în ceea ce priveşte monopolul de piaţă, modul de schimbare al altgoritmilor, precum şi acuzaţiile conform cărora Facebook ar fi o reţea socială care incită la ură.

"M-am gândit mult la identitatea noastră când începem acest capitol următor. Facebook este unul dintre cele mai folosite produse din istoria lumii. Astăzi suntem văzuți ca o companie de social media, dar în ADN-ul nostru, suntem o companie care construiește tehnologie pentru a conecta oamenii. Și metaversul este următoarea frontieră, la fel cum era rețelele sociale când am început", a declarat Mark Zuckerberg, conform CNN.

Ce reprezintă Metaversul

Pe acelaşi subiect

Schimbarea denumirii nu va veni la pachet cu schimbări în acţionariat. Sub denumirea "Meta" se vor regăsi toate aplicaţiile şi tehnologiile folosite de Facebook. În cadrul conferinţei de prezentare a noului nume, Mark Zuckerberg a spus că "Meta" reflectă o schimbare de paradigmă: compania se va concentra de acum înainte pe construirea metaversului.

Metaversul, un termen apărut pentru prima dată într-un roman distopic din urmă cu 30 de ani, este noua obsesie a companiilor tech din Silicon Valley. Metaversul ar fi de fapt un mediu virtual partajat, care poate fi accesat de oameni cu ajutorul gadgeturilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Tehnologie » Facebook s-a schimbat. Care e noul nume al companiei