Antena Meniu Search
x

Mașinile Tesla pot fi cumpărate acum și cu Bitcoin

Clienții Tesla pot cumpăra acum mașini și cu bitcoin, a anunțat CEO-ul companiei, Elon Musk, într-un mesaj pe Twitter.

de Redactia Observator

la 24.03.2021, 16:18

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Elon Musk, fondatorul companiei Tesla, a anunțat că vehiculele electrice pot fi cumpărate și cu bitcoin. Un entuziast al monedei virtuale, Musk a făcut anunțul pe Twitter. Producătorul de mașini electrice a anunțat că a cămparat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Însă, cum valoarea acestor monede virtuale se schimbă de la o zi la alta, și prețul mașinii poate varia, scrie BBC.

„Acum puteţi cumpăra un Tesla cu bitcoin”, a scris Elon Musk pe Twitter, menționând că opţiunea va fi disponibilă în afara Statelor Unite la sfârşitul acestui an. În urma mesajului CEO-ului Tesla, Bitcoin a crescut cu peste 4%.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Musk a spus că încasările Tesla nu vor fi convertite în moneda tradiţională, dar a puţine alte detalii despre modul în care ar fi procesate plăţile bitcoin.

Majoritatea companiilor de masă, cum ar fi AT&T Inc şi Microsoft Corp, care permit clienţilor să plătească cu bitcoin, utilizează de obicei procesoare de plată specializate, care convertesc criptomoneda în dolari şi trimit suma companiei.

La fel ca alte criptomonede, bitcoin este încă puţin utilizat pentru comerţ în economiile majore, împiedicat de volatilitatea sa şi de timpii de procesare relativ costisitori şi îndelungaţi.

În urma investiţiei Tesla în bitcoin, companii precum Mastercard Inc şi Bank of New York Mellon Corp au îmbrăţişat activul, ceea ce a generat predicţii că bitcoin şi alte criptomonede vor deveni o parte obişnuită a portofoliilor de investiţii.

Tesla a vândut în februarie 18.318 vehicule fabricate în China, în creştere de la 15.484 în ianuarie, a anunţat autoritatea CPCA din industria auto chineză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Mașinile Tesla pot fi cumpărate acum și cu Bitcoin