Antena Meniu Search
x

(P) Activezi în HoReCa? Află cum poți eficientiza operațiunile în 3 pași

Industria HoReCa din România a fost una dintre cele mai afectate de pandemia de Covid-19, iar inflația actuală nu a făcut altceva decât să erodeze și mai mult profitabilitatea acestui sector economic. Prețurile produselor și serviciilor au crescut, fapt ce a pus o presiune foarte mare pe bugetele operaționale.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 17:42

(P) Activezi în HoReCa? Află cum poți eficientiza operațiunile în 3 pași

În acest context, menținerea sub control a cheltuielilor cu parcul auto este esențială pentru orice administrator de flotă. Soluțiile moderne de management și monitorizare a flotei adaptate domeniului HoReCa contribuie la digitalizarea și eficientizarea operațiunilor de transport și logistice, cu beneficii vizibile: o imagine de ansamblu asupra activității vehiculelor și facilitarea deciziilor în timp real. Totul pentru minimizarea cheltuielilor și menținerea calității serviciilor oferite! Iată 3 pași simpli prin care poți deține controlul:

Pasul 1: monitorizează digitalizat

Toate activitățile pe care le presupune administrarea unei flote, de la consumul de carburant, până la modul în care este condus vehiculul, pot contribui la creșterea, respectiv reducerea costurilor. O soluție modernă de monitorizare și management al flotei asigură reducerea costurilor nejustificate, provenite din abaterile de la rutele setate, nerespectarea timpilor de livrare și/sau a orelor de activitate. Un management digitalizat al acestor indicatori te ajută să ai acces în timp real la informațiile de care ai nevoie.

Pasul 2: ține sub control consumul de carburant

Consumul de carburant este preocuparea principală a unui administrator de flotă, deoarece, în medie, acesta constituie peste 50% din cheltuielile de funcționare ale unei flote. Actuala creștere a prețurilor combustibilului impune o gestionare mai atentă a consumului, prin intermediul unor soluții care oferă atât date despre nivelul de carburant din rezervor, cât și despre detectarea și prevenirea pierderilor ori sustragerilor de carburant.

Printr-un management eficient al rutelor, numărul de kilometri parcurși de un vehicul poate fi redus. Astfel, pe lângă optimizarea traseului, se reduce consumul de carburant cu implicații pozitive asupra amprentei de carbon.  De asemenea, modul în care sunt conduse vehiculele influențează costurile legate de consum și tot mai mulți manageri de flotă se orientează spre monitorizarea comportamentului șoferului. TrackGPS dispune de infrastructura digitală ce permite colectarea informațiilor despre accelerări și frânări bruște, funcționarea motorului la ralanti și orele de activitate.

Pasul 3: asigură eficiența transportului

Produsele perisabile care se utilizează în industrie trebuie să ajungă în siguranță la destinație. În acest scop, se poate folosi Soluția temperatură și umiditate controlată, care cuprinde doi factori esențiali în menținerea calității pe tot parcursul transportului. Senzorii din componența soluției TrackGPS pot furniza în timp real evenimente cum ar fi modificări de temperatură în incinte frigorifice, închideri/deschideri neautorizate ale unor incinte de transport sau ale rezervoarelor de combustibil. Notificările setate în aplicație vor semnala imediat neregulile apărute. În acest fel, orice problemă survenită în timpul livrării poate fi remediată în timp util. Soluția  oferă un pachet complex de funcționalități, cum ar fi generarea de rapoarte despre temperatura încăperii frigorifice pentru fiecare traseu în parte, expunerea unui afișaj grafic al informațiilor transmise de senzorul de temperatură, pe intervalele dorite.

TrackGPS are ca obiectiv de peste 16 ani dezvoltarea mobilității în domenii multiple. HoReCa este una dintre industriile în care, prin implementarea soluției de monitorizare a flotei, câștigi timp prețios și diminuezi costurile operaționale. Avantajele utilizării soluției TrackGPS sunt comunicate clienților atât printr-un program de webinarii și training, cât și prin managerii de cont dedicați. Accesează site-ul TrackGPS și alege soluțiile potrivite nevoilor tale!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » (P) Activezi în HoReCa? Află cum poți eficientiza operațiunile în 3 pași