Antena Meniu Search
x

Planul lui Mark Zuckerberg pentru implementarea realităţii augumentate: "Un nou senzor tactil şi un material plastic ar putea susţine împreună dezvoltarea metaversului"

Co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, director general al Meta, a declarat luni că un nou senzor tactil şi un material plastic ar putea susţine împreună dezvoltarea metaversului, transmite CNBC, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 07:15

Planul lui Mark Zuckerberg pentru implementarea realităţii augumentate: "Un nou senzor tactil şi un material plastic ar putea susţine împreună dezvoltarea metaversului"
- Profimedia

În colaborare cu specialişti de la Carnegie Mellon University, cercetătorii în domeniul inteligenţei artificale ai Meta au creat ”o piele” din plastic deformabil cu o grosime de sub 3 milimetri. Materialul relativ ieftin, cunoscut sub numele de ReSkin, are în interior particule magnetice care produc un câmp magnetic. Când pielea intră în contact cu o altă suprafaţă, câmpul magnetic de la particulele încorporate se modifică. Senzorul înregistrează schimbarea fluxului magnetic, înainte de a transmite datele unui software AI, care încearcă să înţeleagă forţa sau atingerea care a fost aplicată.

Sistemul de AI a trebuit să fie antrenat pentru 100 de atingeri umane

”Am proiectat un senzor tactil de înaltă rezoluţie şi am lucrat cu Carnegie Mellon pentru a crea o piele subţire de robot. Acest lucru ne aduce cu un pas mai aproape de obiectele virtuale realiste şi interacţiunile fizice din metavers”, a scris Zuckerberg, luni, pe Facebook.

Pielea a fost testată pe roboţi care manipulau fructe moi, inclusiv struguri şi afine. De asemenea, a fost plasată într-o mănuşă de cauciuc, în timp ce o mână umană a modelat o chiflă. Sistemul de AI a trebuit să fie antrenat pentru 100 de atingeri umane pentru a se asigura că are suficiente date pentru a înţelege modul în care schimbările câmpului magnetic se raportează la atingere.

Lucrarea urmează să fie publicată într-un jurnal academic la sfârşitul acestei luni, dar nu a fost încă revizuită. ”Atingerea a fost neglijată în mare măsură de către cercetătorii AI, deoarece senzorii tactili au fost prea scumpi sau prea fragili pentru a obţine date fiabile. Dacă vă gândiţi la modul în care învaţă oamenii sau bebeluşii, datele multimodale sunt esenţiale pentru dezvoltarea unei înţelegeri a lumii", a declarat vineri Abhinav Gupta, cercetător la Meta, într-o discuţie cu jurnaliştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Planul lui Mark Zuckerberg pentru implementarea realităţii augumentate: "Un nou senzor tactil şi un material plastic ar putea susţine împreună dezvoltarea metaversului"