Antena Meniu Search
x

Platforma X, fosta Twitter, introduce o taxă anuală. Cât vor avea de plătit utilizatorii

Platforma X, fosta Twitter, introduce o taxă anuală de un dolar pe an pentru noii utilizatori din Noua Zeelendă şi Filipine. Cei care plătesc taxa vor putea să interacţioneze pe reţeaua de socializare. În schimb, utilizatorii care aleg să nu o achite, nu vor putea decât să vizoneze alte postări, relatează Mediafax.

de Redactia Observator

la 18.10.2023, 16:05

Platforma X, fosta Twitter, introduce o taxă anuală. Cât vor avea de plătit utilizatorii
Platforma X, fosta Twitter, introduce o taxă anuală. Cât vor avea de plătit utilizatorii - Profimedia

X începe să taxeze utilizatorii noi din Noua Zeelandă și Filipine cu 1 dolar american pe an. Plata taxei îi dă dreptul utilizatorului de a posta, de a aprecia postări și de a răspunde la postări, conform BBC.

Care este scopul taxei de pe platforma X

Cei care nu plătesc abonamentul vor putea doar să citească postări, să vizioneze videoclipuri și să urmărească conturile.

Platforma de socializare a spus că scopul este de a "reduce spam-ul și manipularea".

Specialiștii avertizează că platforma ar putea pierde o mare parte din utilizatorii săi, dar și din veniturile din publicitate. Luna trecută, șeful X, Elon Musk, a sugerat că toți utilizatorii platformei ar putea fi nevoiți să plătească pentru acces.

De anul trecut, de când Musk a cumpărat Twitter contra sumei de 44 de miliarde de dolari, compania a înregistrat o scădere continuă a veniturilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Tehnologie » Platforma X, fosta Twitter, introduce o taxă anuală. Cât vor avea de plătit utilizatorii