Antena Meniu Search
x

Robotul care va ajunge pe Marte, prezentat la "Săptămâna Roboticii"

Vali adoră să îmbrăţişeze copiii şi să discute cu ei! Marian, însă, mai are ceva de lucru până când îşi va putea îndeplini misiunea. Ce nu v-am spus până acum, este că Vali şi Marian sunt roboţi. Iar responsabili pentru sunt nişte elevi din Ploieşti.

Vezi și

Vali adoră să îmbrăţişeze copiii şi să discute cu ei! Marian, însă, mai are ceva de lucru până când îşi va putea îndeplini misiunea. Ce nu v-am spus până acum, este că Vali şi Marian sunt roboţi. Iar responsabili pentru sunt nişte elevi din Ploieşti. Şi nu sunt singurii care şi-au prezentat creaţiile la "Săptămâna Roboticii".

Zeci de tineri s-au strâns pe holul Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti. Unii ca să-şi prezinte roboţii, alţii doar să privească. Brave Boots este echipa care a creat un robot care te îmbrăţisează. Îl cheamă Vali şi a fost construit în două săptămâni. 

Robotul Marian este doar în fază de proiect, însă - după ce va fi construit - va putea fi folosit în spaţiu. 

O altă echipă a participat la întâlnire cu o machetă a unui android creat din doze de răcoritoare. Când va fi gata, va putea aduna deşeuri. 

Alis Georgescu, profesor coordonator: Competitia mare este de fapt  o competitie unica in Romania, o data pentru ca aplica foarte multe cunostinte teoretice de la matematica, fizica, informatica, dar o data si pentru ca in terenul de joc esti uneori alaturi de adversari , alteori acei adversari iti sunt prieteni in alianta.

Cel mai mare concurs de robotică din ţară, First Tech Challenge România va avea loc în martie anul viitor. Până acum, au fost înscrise 145 de echipe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Robotul care va ajunge pe Marte, prezentat la "Săptămâna Roboticii"