Antena Meniu Search
x

Românii preferă tot mai mult cumpărăturile pe Internet

Apetitul românilor pentru cumpărături nu se mai vede doar în magazine şi pieţe ci şi pe Internet. Este concluzia unui studiu recent, care arată că suntem tot mai interesaţi de recomandările făcute de ceilalţi în mediul online dar şi de reclamele primite pe baza preferinţelor.

de Redactia Observator

la 15.07.2019, 02:18

Vezi și

Apetitul românilor pentru cumpărături nu se mai vede doar în magazine şi pieţe ci şi pe Internet. Este concluzia unui studiu recent, care arată că suntem tot mai interesaţi de recomandările făcute de ceilalţi în mediul online dar şi de reclamele primite pe baza preferinţelor. Mai mult, înainte să facă alegeri în faţa rafturilor, românii s-au obişnuit analizeze oferte şi să compare preţuri în on-line. Numai anul trecut, au facut cumpărături online în valoare de peste 3,5 miliarde de euro. 

Un studiu recent arată că mai bine de jumătate dintre români care folosesc Internetul nu mai ies la cumpărături fără să îşi caute întâi produsele dorite în mediul virtual. Comercianţii au înţeles asta, aşa că trimit sugestii prin tot felul de aplicaţii mobile şi reclame.

După ce au studiat piaţa online, patru din zece internauţi îşi fac cumpărăturile la un click distanţă. Majoritatea cu telefonul mobil. Numai de anul trecut în România comerţul pe Internet a crescut cu 30 de procente, iar numărul magazinelor online s-a dublat.

Acelaşi studiu arată că pe baza sugestiilor primite pe Internet, jumătate dintre potenţialii cumpărători aleg să vadă produsul şi în magazine.

În spatele motoarelor de căutare este un întreg proces de fidelizare a utilizatorilor. Aşa ajung cumpărătorii să creadă că produsul a fost făcut special pentru ei.

Înainte să cumpere, tot mai mulţi români consultă recenziile făcute pe Internet de alţi utilizatori sau de specialişti.

Studiul GFK a fost realizat în 35 de ţări iar în România au răspuns la întrebări o mie de utilizatori de Internet din mediul urban, cu vârsta de cel puţin 18 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Românii preferă tot mai mult cumpărăturile pe Internet