Antena Meniu Search
x

Nouă şcoli din Mare Britanie vor scana feţele elevilor pentru a-şi plăti masa de prânz

Mai multe şcoli din North Ayrshire, Marea Britanie, vor implementa o modalitate nouă prin care elevii îşi vor putea plăti prânzul la cantină. Instituţiile de învăţământ vor monta scanere care vor recunoaşte identitatea fiecărui copil. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 18.10.2021, 13:15

Sistemul va fi folosit pentru a diminua timpul de aşteptare
Sistemul va fi folosit pentru a diminua timpul de aşteptare - Profimedia (foto ilustrativ)

Această tehnologie ar trebui să contribuie la reducerea contactului dintre elevi, în timpul pandemiei, dar este în primul rând menită să diminueze timpul de aşteptre. 

Sistemul, instalat în nouă locații din Ayrshire de Nord, scanează fețele elevilor şi îi verifică cu un registru de fețe, stocate pe serverele școlii. Tehnologia actuală înlocuiește şi software-ul ctual care foloseşte scanere de amprente. Compania care a instalat sistemele susține că sunt mai sigure în ceea ce priveşte răspândirea Covid, iar fiecare tranzacție va dura doar cinci secunde, relatează The Financial Times.

Metodă inedită pentru plata prânzului

David Swanston, directorul executiv al CRB Cunninghams, compania care a instalat sistemele, a declarat pentru presa străină: „Într-o școală secundară aveți aproximativ o perioadă de aproximativ 25 de minute pentru a deservi potențial 1.000 de elevi. Așadar, avem nevoie de un randament rapid la punctul de vânzare". 

Militanții pentru confidențialitate susțin că normalizează și mai mult tehnologia care este adesea utilizată fără consimțământul celor urmăriți. Software-ul de recunoaștere facială este cel mai frecvent utilizat în aeroporturi de către controlul frontierelor și de către poliție pentru a căuta infractori, dar a fost instalat și pe telefoanele mobile ale oamenilor și este folosit de re'elele de socializare, pentru a ajuta la organizarea fotografiilor şi prietenilor.

În școli, software-ul a fost utilizat pentru a urmări prezența elevilor la cursuri În Anglia, este la alegerea școlilor să folosească tehnologia sau nu, iar Departamentul Educației spune că nu păstrează date despre cât de răspândită este recunoașterea facială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Tehnologie » Nouă şcoli din Mare Britanie vor scana feţele elevilor pentru a-şi plăti masa de prânz