Antena Meniu Search
x

Spatial Audio şi Losseless Audio: noile actualizări Apple de redare superioară a sunetului sunt acum disponibile

Apple lansează cea mai nouă generație de redare a sunetului, care oferă calitate înaltă fără costuri suplimentare.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 19:28

Spatial Audio şi Losseless Audio - noile actualizări Apple de redare superioară a sunetului sunt acum disponibile - Shutterstock

Funcția Spatial Audio, cu urmărire dinamică a capului, oferă o experiență de sunet de tip “surround” pentru filme sau melodii, astfel încât pare că sunetul vine din jurul capului dumneavoastră. Câmpul sonor rămâne mapat pe dispozitiv, iar vocea urmărește actorul sau acțiunea de pe ecran.

Spatial Audio folosește tehnologia Dolby’s Atmos pentru a face melodiile să sune ca și cum sunetul ar proveni din jur. Conform Apple, Dolby Atmos este o experiență audio revoluționară, captivantă, care permite artiștilor să mixeze muzică, astfel încât sunetul să vină din toate părțile.

Melodiile trebuie editate special pentru format, ceea ce înseamnă că nu este disponibilă pentru toate piesele. Funcția poate opera doar cu un hardware specific. Astfel, utilizatorii pot accesa funcţia dacă dispun de un iPhone 7 sau alte modele mai noi, iPad-uri sau Mac-uri recente şi căşti AirPods.

Lossless Audio – muzică redată ca în original

Potrivit independent.co.uk, Apple a lansat și versiunea Lossless Audio, care are ca scop îmbunătăţirea calităţii de redare a sunetului. Abonații Apple Music vor putea asculta peste 75 de milioane de melodii în Lossless Audio exact la calitatea în care artiștii le-au realizat în studio. Această caracteristică elimină compresia care vizează menținerea dimensiunilor fișierelor mici și utilizează lățimi de bandă reduse.

Opţiunea poate fi activată din setările telefonului. Melodiile redate prin Lossless Audio consumă însă considerabil mai multe date atât pentru descărcare, cât și pentru stocare. Din acest motiv, specialiştii recomandă folosirea funcţiei când este disponibilă conectarea la WiFi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Spatial Audio şi Losseless Audio: noile actualizări Apple de redare superioară a sunetului sunt acum disponibile