Antena Meniu Search
x

Taxiurile zburătoare ar putea circula deasupra Parisului, până la Jocurile Olimpice de vară din 2024

Franţa vrea să stabilească două rute de zbor pentru taxiurile electrice zburătoare în apropierea capitalei Paris, până la Jocurile Olimpice de vară din 2024.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 09:36

Franţa vrea să stabilească două rute de zbor pentru taxiurile electrice zburătoare
Franţa vrea să stabilească două rute de zbor pentru taxiurile electrice zburătoare - Profimedia (scop ilustrativ)

În lunile care urmează, Franţa va începe să testeze taxiuri zburătoare în apropierea Parisului. Autorităţile vor ca, în urma testelor, să se creeze două rute. Una dintre acestea va lega aeroportul Le Bourget de Paris-Charles de Gaulle, iar cealaltă va face legătura între două suburbii din sud-vestul capitalei. Scopul final este ca taxiurile zburătoare să fie puse în funcţiune până la Jocurile Olimpice de vară din 2024, relatează news.ro.

Teste eVTOL. Franţa vrea două rute pentru taxiuri zburătoare, în apropierea Parisului

Mai multe companii care dezvoltă eVTOL-ului (vehicule zburătoare electrice cu decolare şi aterizare verticală) vor participa la proiect. Printre acestea se numără Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace Group, Lilium şi Joby Aviation. Una dintre zonele de aterizare/decolare, de la Pontoise-Cormeilles-en-Vexin, a fost deja amenajată pentru testele care vor urma. Testele vor urmări mai multe aspecte ale zborurilor cu eVTOL-uluri, precum nivelul de zgomot şi vibraţii, integrarea în siguranţă cu traficul aerian convenţional, alimentarea bateriilor şi mentenanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Taxiurile zburătoare ar putea circula deasupra Parisului, până la Jocurile Olimpice de vară din 2024