Meniu
Search
x

Ardelenilor le place atât de mult slănina, încât au şi un festival dedicat acestui preparat. SlanăFest a ajuns la a 10-a ediție

Slănina a fost vedeta weekendului, la Cluj-Napoca. Zeci de producători din ţară şi-au expus produsele în cadrul unui festival devenit deja de tradiţie - SlanăFest. Produsele din carne de mangaliţă au fost cele mai apreciate, la cea de-a zecea ediţie. Dar şi slănina condimentată cât mai inventiv. 

De Redactia Observator la 14.03.2022, 07:59
Vezi și

Ardelenilor le place atât de mult slănina, încât au şi un festival creat în jurul acestui preparat. Cea de-a zecea ediţie a SlanăFest a avut loc în weekend, la Cluj-Napoca. Producătorii au afişat marfa cea mai bună, iar vizitoatorii au avut ce alege. Slănină de toate soiurile, dar şi jumări, cârnaţi, sau chiar untură - toate expuse pentru degustare. 

Ganscă Aurora, producător: Am venit cu multe alte produse, o șuncă foarte bună, o pastramă, un salam care e deosebit, salam tăiat la bardă, maturat foarte bine.

Dan Limbăşan, producător: Vorbim de SlanăFest şi în principal slănina de mangaliţă. Vedeţi şi semnul păcii acolo, ca să fim în ton cu ceea ce se întâmplă. 

Festivalul a culminat şi cu un concurs - zece producători s-au supus judecăţii unui juriu format din mâncăi numai unul şi unul. 

Pe acelaşi subiect

Iulia Drăguţ, organizator: Gustul este cel care cântăreşte cel mai mult în decizia pe care noi o vom lua privitoare la căştigătorul concursului. 

Dan Limbăşan, producător: Fiecare are reţeta lui, dar eu păstrez reţetele pe care le ştiu din secolul trecut. Eu le fac exact cum le făceau bunicii mei în secolul trecut. 

Pe lângă reţetă e important şi felul în care a fost crecut animalul. 

Reporter: Cum trebuie crescut porcul?

Ganscă Aurora, producător: Cu produse sănătoase, cereale care sunt crescute în fermele noastre.

Pe lângă slănină şi mezeluri, la târg au mai putut fi degustate brânzeturi, dar şi dulciuri sau băuturi alcoolice

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » Ardelenilor le place atât de mult slănina, încât au şi un festival dedicat acestui preparat. SlanăFest a ajuns la a 10-a ediție