Antena Meniu Search
x

Ardelenilor le place atât de mult slănina, încât au şi un festival dedicat acestui preparat. SlanăFest a ajuns la a 10-a ediție

Slănina a fost vedeta weekendului, la Cluj-Napoca. Zeci de producători din ţară şi-au expus produsele în cadrul unui festival devenit deja de tradiţie - SlanăFest. Produsele din carne de mangaliţă au fost cele mai apreciate, la cea de-a zecea ediţie. Dar şi slănina condimentată cât mai inventiv. 

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 07:59

Vezi și

Ardelenilor le place atât de mult slănina, încât au şi un festival creat în jurul acestui preparat. Cea de-a zecea ediţie a SlanăFest a avut loc în weekend, la Cluj-Napoca. Producătorii au afişat marfa cea mai bună, iar vizitoatorii au avut ce alege. Slănină de toate soiurile, dar şi jumări, cârnaţi, sau chiar untură - toate expuse pentru degustare. 

Ganscă Aurora, producător: Am venit cu multe alte produse, o șuncă foarte bună, o pastramă, un salam care e deosebit, salam tăiat la bardă, maturat foarte bine.

Dan Limbăşan, producător: Vorbim de SlanăFest şi în principal slănina de mangaliţă. Vedeţi şi semnul păcii acolo, ca să fim în ton cu ceea ce se întâmplă. 

Festivalul a culminat şi cu un concurs - zece producători s-au supus judecăţii unui juriu format din mâncăi numai unul şi unul. 

Pe acelaşi subiect

Iulia Drăguţ, organizator: Gustul este cel care cântăreşte cel mai mult în decizia pe care noi o vom lua privitoare la căştigătorul concursului. 

Dan Limbăşan, producător: Fiecare are reţeta lui, dar eu păstrez reţetele pe care le ştiu din secolul trecut. Eu le fac exact cum le făceau bunicii mei în secolul trecut. 

Pe lângă reţetă e important şi felul în care a fost crecut animalul. 

Reporter: Cum trebuie crescut porcul?

Ganscă Aurora, producător: Cu produse sănătoase, cereale care sunt crescute în fermele noastre.

Pe lângă slănină şi mezeluri, la târg au mai putut fi degustate brânzeturi, dar şi dulciuri sau băuturi alcoolice

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Ardelenilor le place atât de mult slănina, încât au şi un festival dedicat acestui preparat. SlanăFest a ajuns la a 10-a ediție