Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Condimentată, afumată sau pusă la jar: Slănina rămâne aperitivul preferat de români pentru masa de Crăciun

Poţi să ai cele mai sofisticate preparate pe masa de Crăciun. Dacă nu ai şi slănină, parcă nu mai e sărbătoare. Cel puţin nu una românească, tradiţională. Condimentată, afumată sau pusă la jar, slăninuţa e cel mai gustos aperitiv. Contează însă şi cum e făcută.

De Redactia Observator la 23.12.2021, 18:07
Vezi și

Ion Baciu pregăteşte de mulţi ani slănina acasă, pentru sărbători. Are secretul său pentru a obţine un preparat din cale afară de gustos.

Ion Baciu, măcelar, proprietar pensiune: Am ţinut-o la baiţ cu sare şi câteva foi de dafin şi piper. 30 de zile la baiţ umed. Asta-i preferata clienţilor acum, de sărbători. 

Nea Baciu se trage dintr-o familie de măcelari. De la unchiul sau a învățat rețetele tradiționale, încă din copilărie.

Ion Baciu, măcelar, proprietar pensiune: Bunicii, străbunicii, unchii mei, cel mai celebru unul Toader. A fost cel mai bun măcelar din sat, din Fundu Moldovei. El cu mătuşa Ioana, amândoi câte doi porci pe zi făceau.

Pe acelaşi subiect

După ce e scoasă din baiţ, şunca se condimentează și se pune în afumătoare o săptămână. Produsul final este o şunculiţă foarte gustoasă, care ţi se topeşte în gură. 

Ion Baciu, măcelar, proprietar pensiune: I-am pus putin cimbru şi fulgi de busuioc, şi pun acuma un pic de paprica. Şi acum îi pun şi usturoi. Asta merge la fum rece. Punem fără să aibă jar. Doar fum.

Oaspeţii sunt mereu extrem de încântaţi

Oaspeţii lui nea Baciu sunt întâmpinaţi cu un ritual bine stabilit.

''Proaspătă! Oameni frumoşi, tradiţii, extraordinar, fabulos.''

''Cum e slăninuţa?

Minunată! Am mâncat tot ce era acolo.''

Pe lângă şunculiţă, oaspeţii au mai gustat şi alte produse tradiţionale, pe care le-au găsit la fel de gustoase.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Condimentată, afumată sau pusă la jar: Slănina rămâne aperitivul preferat de români pentru masa de Crăciun