Antena Meniu Search
x

Video După două zile de fripturi şi sarmale, românii au schimbat meniul. Cherhanalele de la malul mării nu duc lipsă de clienţi

După două zile în care mesele au fost încărcate cu tradiţionalele mâncăruri grele de sărbătoare, poftele parcă sunt mai ponderate. Puţini sunt însă cei care pot să reziste unei invitaţii la un borş de peşte proaspăt. Aşa că mergem acum la malul mării unde cherhanalele nu duc lipsă de clienţi.

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 17:40

Vezi și
  • După două zile de fripturi şi sarmale, românii au schimbat meniul. Cherhanalele de la malul mării nu duc lipsă de clienţi. Ciorba de peşte, printre preferate

Bucătar: "Ciorba de peşte, de perişoare de peşte. Avem ca legume: ardei, ceapă, morcov şi ţelină, iar în partea cealaltă avem borşul de peşte. Din toate soiurile de peşte. Somn, crap, calcan"

Melanjul de arome la care nimeni nu rămâne indiferent. În bucătăria unui restaurant pescăresc de la malul marii, bucătăresele au venit de la prima oră a dimineţii, au pregătit legumele şi le-au pus la fiert. Iar soiurile de peşte au dat savoarea mult căutată.

Andreea Spiridon - bucătar: Avem şi storceagul, avem ciorba de perişoare din peşte şi borşul de peşte. Şi avem şi saramura.

Ciorba de peşte şi saramura, printre preferate

150 de litri de ciorbă, dublu față de altă zi din calendar. Și toată s-a vândut în mai puțin de o oră și jumătate.  După mesele cu bucate grele din ultimele zile, toți clienţii şi-au dorit preparate uşoare, dar gustoase.

Clientă: Ne-am săturat de carne şi de toate. Peşte, ciorbă, peşte şi atât.

Rezervările s-au făcut din timp, iar cine a fost nevoit să aștepte câteva minute, s-a bucurat de peisajul pe care doar marea îl oferă. Cu atât mai mult cu cât restaurantele cu specific pescăresc sunt chiar pe malul mării.

Alexandru Munteanu - manager cherhana: Astăzi, a treia zi de Crăciun, este foarte aglomerat. Avem solicitări foarte multe pentru ciorba de peşte, peşte pe plită, deci lumea preferă o mâncare mai uşoară în acestă perioadă.

Saramura, fileul rumenit pe plita sau fructele de mare au fost, și ele, pe lista de preferințe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » După două zile de fripturi şi sarmale, românii au schimbat meniul. Cherhanalele de la malul mării nu duc lipsă de clienţi