Antena Meniu Search
x

Video "Are apa o energie anume". Locul din România care oferă experienţe "terapeutice", de neuitat, la preţuri reduse

Dacă vreţi să puneţi zgomotul oraşului pe pauză, o plimbare de-a lungul râului Mureş poate fi alegerea potrivită. Iar dacă alegeţi şi o tură cu caiacul, aţi putea avea parte de o experienţă de neuitat. Preţurile de închiriere sunt scăzute aici, faţă de alte părţi, iar instructorii sunt gata să vă înveţe noţiunile de bază. Şi priveliştea este minunată. 

de Sorin Tanţoş

la 17.08.2022, 08:13

Vezi și

Tainele caiacului nu sunt greu de deprins. Iar pe râul Mureş, calm în această perioadă, orice începător poate avea parte de o experienţă de neuitat. Echipaţi corespunzător şi gata să facă cunoştinţă cu latura sălbatică a râului, turiştii au primit, mai întâi, câteva sfaturi utile de la instructor: "Genunchii în lateral, spatele drept. Dacă vrei să mergi în dreapta vâsleşti în stânga, dacă vrei să mergi în stânga, vâsleşti pe partea cealaltă". Odată învăţat ABC-ul, urmează sfaturile de fineţe: "Singura chestie, la urcare şi la coborâre, să nu te urci în picoare niciodată în caiac. Deci pui un picior, te aşezi şi după ce te-ai aşezat pui şi celălalt picior. Bine?"

Tainele naturii, admirate cu caiacul pe Mureş

Natura se admiră mai bine din caiac. Mureşul primitor îi face pe cei deja familiarizaţi cu acest sport să îşi ia doza de sănătate zilnică. "Are apa o energie anume. Te linişteşte. Liniştea, mirosul plantelor acum, polenul, hameiul e înflorit", spune un bătrân. Vremea capricioasă nu i-a împiedicat pe turişti să vâslească fără oprire. "Am ştiut că trebuie să fiu curajos şi că o să primesc răsplata, cum s-ar zice, fiindcă a fost un curcubeu superb", povesteşte un băiat. Probabil şi instructorii au răsplata lor, care vine cu siguranţă de la cei începători şi ascultători.  

Plimbarea cu caiacul pe râul Mureş le-a dat posibilitatea turiştilor să simtă mirosul florilor de apă. Cei care nu deţin un caiac îl pot închiria pentru o oră şi jumătate la preţul de 30 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » "Are apa o energie anume". Locul din România care oferă experienţe "terapeutice", de neuitat, la preţuri reduse