Antena Meniu Search
x

Video "Avalanşă" de turişti în staţiunile de la munte. Reacţia unui tânăr din Olanda, ajuns pe pârtia Roata de la Cavnic

Vacanţa şi aglomeraţia intră în prelungiri în acest weekend. Staţiunele de la munte sunt încă pline după ce mulţi şi-au prelungit concediile. Iar pe pârtii, copiii se bucură de ultimele zile înainte de a începe şcoala. Zeci de turişti din Republica Moldova au sărbătorit la noi Crăciunul pe rit vechi

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 23:37

Vezi și

Instructor de snowboarding: Privirea trebuie să fie sus. De câte ori ne vom uita în jos, vom duce și fundul în spate.

Așa începe orice lecție de snowboarding. Învăţăceii se înghesuie pe cele cinci pârtii deschise în Poiana Brașov și masivul Postăvarul.

Schior: Sunt din București și am venit să învăț să schiez. Trebuie să ai echilibru și să știi să faci plugul și virajul. 

Sute de turişti, la coadă la instalaţiile pe cablu

Sute de turişti au stat la coadă la instalaţiile pe cablu. Şi-au prelungit vacanţele de Revelion sau au venit în weekend să dea jos kilogramele puse de sărbători.  

Claudiu Loghin, reporter Observator: Trei pârtii sunt deschise în zona superioară a Masivului Postăvarul: Kanzel, Lupului Superior și Drumul Roșu Superior şi două, aici, în Poiana Braşov : Pârtia Bradul şi aceasta pârtie, pârtia Stadion. Iar pentru ca cei mici să se poată bucura în voie, instalaţiile de produs zăpadă artificială  sunt cele mai importante. 

Instructor: Este aglomerat și probabil că nu este zăpadă, deci din tot domeniul schiabil, de 30 de kilometri, se schiază pe un kilometru și e foarte multă lume.

Distracţia e în toi pe pârtia Roata de la Cavnic

Din cauza vremii, stațiunea Sinaia, care are cel mai mare domeniu schiabil din România, nu a putut deschide până acum nicio pârtie. Pe pârtia Roata de la Cavnic, sute de turişti, români şi străini, se bucură încă de vacanţă. 

Turist străin: E foarte frumos. În plus, pârtiile sunt foarte bune pentru începători pentru că nu sunt foarte abrupte. În Olanda nu avem zăpada în această perioadă, aşă că e foarte frumos, în special peisajul. 

Copil: Este foarte frumos pe aici, că ne putem da mai mult sau mai puţin, că avem două pârtii. 

Oana Poenar, administrator pârtie: Avem un număr destul de mare de turişti, sincer, mai mare decât ne-am fi aşteptat. 

Gradul de ocupare în hotelurile de la Cavnic este de 90%. 

Hotelurile de pe litoral au fost pline

Cine nu s-a înghesuit pe pârtii, s-a relaxat la piscine. Hotelurile de pe litoral au fost pline.

Turist: Ne place marea iarna, mai mult.

Reporter: Aţi profitat şi de vacanţa copiilor?

Turist: Şi de vacanţa copiilor şi de timpul nostru liber şi ne bucurăm de un pic de relaxare. Ne-am prelungit concediul.

Turist: Suntem mai aproape de munte, dar iubim mai mult marea. Vom sta 4 zile, până la finalul vacanţei. 

Temperaturile ridicate până la sfârşitul săptămânii

Copil: Mă bălăcesc cu sora mea, e mişto.

Reporter: Marea cum e, ai văzut-o?

Copil: Da, e caldă, am făcut o baie în ea, e bună.

Cristina Niţă, reporter Observator: A fost o vacanţă cu vreme frumoasă la mare. Acum sunt 12 grade Celsius în termometre, cu soare generos, iar temperaturile se vor menţine ridicate până la sfârşitul săptămânii. 

Sărbătorile au intrat în prelungiri în Sovata şi Praid

În staţiunile Sovata şi Praid, sărbătorile au intrat în prelungiri. Zeci de turişti din Republica Moldova serbează Crăciunul pe rit vechi. În Salina de la Praid, omenii s-au înghesuit să facă sport şi să respire aer sărat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » "Avalanşă" de turişti în staţiunile de la munte. Reacţia unui tânăr din Olanda, ajuns pe pârtia Roata de la Cavnic