Antena Meniu Search
x

Video Idei de vacanţe în 2023. În ce perioadă poţi vedea Aurora Boreală şi cât costă un circuit în ţările nordice

Iarna la cald, vara la frig. Aşa le place românilor să îşi petreacă vacanţele. După ce în ultimii doi ani, mii de români au mers în Maldive şi au devenit printre cei mai importanţi turişti pentru acestă destinaţie, acum, au adăugat pe listă noi destinaţii: ţările din Europa de nord.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 26.02.2023, 09:01

Turcia, Grecia, Spania sau Italia sunt deja destinaţii clasice pentu vacanţa de vară. Dar cei care au străbătut în lung şi în lat aceste ţări, vor să descopere acum locuri noi.

Preferinţele românilor pentru vacanţe în 2023

În acest an cererea pentru vacanţe în europa de nord a crescut cu 30 la sută.

Traian Bădulescu - consultant turism: Ţările scandinave, dar şi ţările baltice sau Marea Britanie, cum ar fi Islanda, irlanda de Nord sau Irlanda. În special ţările scandinave sunt ceva mai scumpe, dar prezintă siguranţă, servicii de mare calitate, curăţenie, civilizaţie. Sunt români care vor să meargă pe urmele vikingilor, să viziteze Stockholm, să facă o croazieră la fiorduri.

După ce au vizitat de mai multe ori Irlanda, Iulia şi soţul ei, vor să se mute acolo.

Iulia - turist: Irlanda ne-a cucerit încet. Nu e genul de dragoste la prima vedere. Am vizitat-o de peste 10 ori în ultimii 4 ani. Pozitivismul şi deschiderea oamenilor ne fac să ne simţim ca acasă, iar lucrurile funcţionează şi asta vine cu multă linişte. Copenhaga ne-a plăcut cel mai mult. Este cea mai fascinantă capitală din câte am văzut.

Un circuit în ţările nordice costă de la 1.500 de euro de persoană, până la 10.000 de euro, în funcţie de perioadă, numărul de ţări vizitate şi cazarea aleasă. City break-urile, însă, sunt mult mai ieftine, pot costa doar 120 de euro.

Ţările nordice, pe lista de vacanţă a românilor

Deşi mai puţin explorate decât alte ţări europene, Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Islanda ascund peisaje spectaculoase şi experienţe unice. De pildă, Aurora Boreală. Spectacolul magic poate fi admirat din septembrie şi până în aprilie. Tot în ţările nordice nopțile sunt lungi, iar zilele sunt nesfârşite. În zilele de vară, din mai şi până în iulie are loc acest fenoment unic- Nopţile Albe. Nu este aproape deloc întuneric, iar la miezul nopții cerul arată ca la apus sau la răsărit.

Iarna însă românii vor să meargă în ţările calde. reprezentanţii agenţiilor de turism spun că solicitările de vacanţe exotice în perioada iernii au crescut cu 200%. Românii sunt, de altfel, anul trecut în top 5 turişti care au călătorit în Maldive, de exemplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Idei de vacanţe în 2023. În ce perioadă poţi vedea Aurora Boreală şi cât costă un circuit în ţările nordice