Antena Meniu Search
x

Video "Căldură ca de Paşte". Pârtiile din ţară, cu zăpadă artificială şi petice răzleţe de iarbă

Unde sunt ninsorile de altădată? S-au întrebat miile de turişti care au găsit astăzi zăpadă artificială şi petice de iarbă verde în aproape toate staţiunile. Românii au început să se înveţe, însă, şi cu asta. Instructorii de schi spun că diferenţele sunt destul de mici, dar începătorii trebuie să fie mai atenţi. 

de Redactia Observator

la 01.01.2023, 20:36

Vezi și

În prima zi din noul an, pârtia din staţiunea Rânca a fost neîncăpătoare pentru turiştii care încearcă să îşi păstreze obiceiurile de iarnă de la începutul anului. 

  • Reporter: Cum a început noul an pentru tine?
  • Tânără: A început cu distracţie, pe schiuri. O mică căzătură, dar e ok.
  • Reporter: Ai început noul an pe schiuri?
  • Tânăr: Da. Foarte frumos, căldură ca de Paşte.

Combinaţia de zăpadă artificială şi soare i-a încântat pe turişti. Deşi nu a nins, pârtia a fost perfectă, mai ales pentru începători. "Pentru cei care încă nu ştiu să schieze şi îşi doresc asta, zăpada este foarte moale şi ne ajută să-i învăţăm pe cei mici", spune un instructor.

Cine nu a fost pretenţios s-a simţit bine şi pe Stadion, singura pârtie deschisă la Poiana Braşov. "Tunurile de zăpadă artificială au făcut ce au putut, dar în ciuda eforturilor, unele curse s-au mai terminat şi pe iarbă", povesteşte o turistă. 

Pe acelaşi subiect

Tot pe zăpadă artificială au alunecat şi schiurile ori săniuţele pe pârtia Băişoara din Apuseni. Turiştii au învăţat să se bucure de ce găsesc. "E super, merge, foarte bine. Ne-ar fi plăcut să fie mai multă zăpadă, dar merge atât cât este", spune un turist. Nici la Păltiniş, staţiune aflată la peste 1.400 de metri altitudine, schiorii nu au găsit zăpadă naturală. Mii de turişti au fost, însă, astăzi acolo.

Stratul de zăpadă la munte

  • Pârtia din Rânca - strat de zăpadă - 40 cm
  • Pârtia din Poiana Braşov - strat de zăpadă – 15 cm
  • Pârtia din Băişoara - strat de zăpadă - 40 cm
  • Pârtia din Păltiniş - strat de zăpadă - 50 cm 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » "Căldură ca de Paşte". Pârtiile din ţară, cu zăpadă artificială şi petice răzleţe de iarbă