Antena Meniu Search
x

Video Cât a plătit un tânăr pe un sejur de 13 zile, într-o vilă privată din Grecia. Ştefan nu a vrut să-şi refuze niciun capriciu

Dorinţa de a pleca în vacanţă bate orice criză. Românii nu se mai uită la bani pentru câteva zile de relaxare. O confirmă datele BNR şi calculele realizate de Ziarul Financiar, care arată că oamenii vor ajunge să cheltuie anul acesta 6 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate, un record istoric. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 26.07.2022, 21:48

Vezi și

Malta, Olanda, Franţa, Barcelona. Sunt doar câteva dintre destinaţiile la care am visat în pandemie, pe care acum le putem transforma în vacanţe reale. Nici inflaţia, nici criza, nici războiul nu ne stau în cale. Vara aceasta, nu ne mai uităm la bani când vine vorba de călătorii. "Peste 5 miliarde de euro. Atât au cheltuit românii pe vacanţe în străinătate, în 2019. În 2020, suma a fost la jumătate, bineînţeles, din cauza pandemiei. Anul trecut, 4 miliarde de euro s-au dus pe vacanţe, iar anul acesta prognozele arată românii vor ajunge să cheltuie 6 miliarde de euro, un record istoric", spune Alin Stan, reporter Observator. 

Cât a plătit Ştefan pentru o vacanţă de vis în Grecia

Ştefan a ales să plece în Grecia. A investit câteva mii de euro într-o vacanţă în care nu vrea să-şi refuze nimic. "Am plecat 14 zile pe insula Zakynthos din Grecia. Am dat undeva la 1.500 de euro pe o vilă privată timp de 13 nopţi. Am observat o creştere undeva la 10% la cazare, dar şi la mâncare. Cu tot cu cazare şi mâncare, undeva la 3.000 de euro. Plus-minus", mărturiseşte el.  

Pachetele turistice s-au vândut imediat, chiar dacă tarifele au crescut cu cel puţin 10 procente. "Tour-operatorii din Grecia estimau o creştere de 10-15% pe serviciile de cazare. Au fost locaţii, insule preferate de turiştii români şi nu numai, care au cunoscut o scumpire de maxim 5-8%. În special la preţurile de avion, clar vorbim de o creştere semnificativă. Pe unele destinaţii de 25, chiar 35%", explică Roxana Ilinca, agenție turism. "Nu există nimic mai mic comparativ cu anul trecut sau acum doi ani. Totul a crescut", adaugă Alin Burcea, agenţie turism.

Pe acelaşi subiect

Cheltuieli-record pe vacanţe în străinătate

Experţii spun că românii au făcut economii în pandemie, iar acum au cheltuit banii pe vacanţe. "Diferenţa faţă de anii anteriori este că, totuşi, banii nu au putut fi cheltuiţi, efectiv, pentru că nu s-a putut călători. Acest lucru s-a resimţit, inclusiv, în nişte cheltuieli mai reduse", este de părere Adrian Măniuţiu, analist economic.

Dorinţa mare de a călători se vede cu ochiul liber şi în aglomeraţia de pe Aeroportul Otopeni. Doar în primele şase luni au fost 5,5 milioane pasageri, faţă de circa 7 milioane de pasageri, câţi au fost tot anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Cât a plătit un tânăr pe un sejur de 13 zile, într-o vilă privată din Grecia. Ştefan nu a vrut să-şi refuze niciun capriciu