Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o asigurare de vacanță și ce situații neprevăzute acoperă

Şi din cauza problemelor cu zborurile, mii de vacanţe din această vară au început cu stângul. Multe zboruri sunt amânate sau chiar anulate, iar în haosul declanşat bagajele se pierd. Toată nebunia ne-a făcut să înţelegem cu adevărat cât de importantă este o asigurare de călătorie.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 01.07.2022, 22:15

Vezi și

Greta Neagu, reporter Observator: "Principiul "Paza bună trece primejdia rea se aplică şi când vine vorba de o vacanţă liniştită. Pentru câteva zeci de lei în plus sau chiar sute, în funcţie de tipul asigurării pentru care optăm, putem scăpa de pagube chiar şi de câteva zeci de mii de euro."

Pierderea unui bagaj sau întârzierea unui zbor se întâmplă zilnic, pe aeroporturile lumii. Numai în luna iunie, 1 din 3 zboruri au fost amânate sau au avut modificat orarul. În plus, pandemia i-a mai învăţat o lecţie pe oameni: că trebuie să fie pregătiţi pentru orice. Lucru pe care mulţi deja îl fac. Nu pleacă la drum fără o asigurare completă de călătorie.

De ce vor românii să își facă asigurare de vacanță?

"Pierderi de avion, bagaje furate, cam tot ce se poate. Nu e neapărat incredibil de scumpă. Câteva sute de lei. Şi dacă se întâmplă, mai bine să ştii ce să faci şi să ai un backup."

Pe acelaşi subiect

Claudiu Ciuclea, reprezentantul unei companii de asigurări: "Cea mai populară acoperire, în momentul de faţă, este acoperirea storno."

De exemplu, pentru un sejur de o săptămână în Grecia, cu avionul, o persoană plăteşte pentru un pachet de asigurare între 27 şi 83 de lei, dacă optează şi pentru o asigurare storno. Astfel, în situaţia în care, din motive personale, nu mai poate pleca în călătorie, cheltuielile sale sunt recuperate. Preţurile sunt similare şi pentru destinaţii precum Spania sau Italia.

Când vine vorba de vacanţele exotice, pentru Indonezia, de exemplu, un pachet complet de asigurare în cazul unei călătorii cu avionul poate să ajungă undeva la 100 de lei.

Ciprian Enea: "Un bilet de avion care ne amână sosirea în destinaţie cu o zi s-ar putea să atragă după sine anularea întregii perioade de cazare." 

În acest caz, este recomandată şi o poliţă suplimentară. Irina Iancu, reprezentanta unei companii de asigurări: "Îţi pot acoperi riscurile de întârziere avion, pierderea bagajului sau anularea cursei călătoriei."

Cine pleacă în Bulgaria cu maşina plăteşte până la 157 de lei dacă optează pentru asigurare medicală, asistenţă rutieră şi o asigurare storno care acoperă anularea vacanţei.

Ciprian Enea: "S-ar putea ca mulţi dintre noi să considerăm că, în acest an, este mult mai sigur, este mult mai confortabil să mergem în vacanţă cu maşina proprie."

Pe lângă asigurările clasice, sunt companii care oferă şi asistenţă medicală, non-stop, pe telefon. Astfel, dacă are vreo problemă, turistul poate discuta online, cu un medic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Travel » Cât costă o asigurare de vacanță și ce situații neprevăzute acoperă