Antena Meniu Search
x

Fumatul, interzis de la 1 iulie pe toate plajele din Barcelona. Ce amenzi riscă oamenii prinşi cu ţigara aprinsă

Vacanţă Spania 2022. Ziua de 1 iulie vine cu schimbări pentru fumătorii care au ales să-şi petreacă sejurul în Barcelona. De astăzi, fumatul e interzis pe plajele din celebrul oraş spaniol, frecventat de numeroşi români. Iar cei care nu se vor conforma regulilor riscă amenzi în valoare de 30 de euro. 

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 17:28

Fumatul, interzis de la 1 iulie pe toate plajele din Barcelona
Fumatul, interzis de la 1 iulie pe toate plajele din Barcelona - Shutterstock

Turiştii fumători care sperau să-şi petreacă sejurul pe o plajă din Barcelona, cu o băutură răcoritoare într-o mână şi o ţigară în cealaltă, sunt nevoiţi de azi să renunţe la această dorinţă şi viciu. De la 1 iulie 2022, fumatul e interzis pe toate plajele din Barcelona, iar cei care vor fi prinşi sfidând noua regulă vor fi amendaţi cu aproximativ 30 de euro, relatează Euronews

Fumatul e interzis pe plajă în Barcelona

Măsura este menită să reducă deşeurile, în special chiştoacele lăsate în urmă de turişti pe plajele din Barcelona. Iar totul ar putea fi extins la nivel naţional, în întreaga Spanie. Mucurile de ţigară se numără printre cei mai dăunători agenţi poluanţi, având în compoziţie polimeri care nu sunt biodegradabili şi care elimină compuşi toxici. O analiză realizată de Agenţia Europeană pentru Protecţia Mediului în 2018 arată că filtrele de ţigări sunt printre cele mai des întâlnite gunoaie pe plajele de pe continent.

Şi alte ţări din Europa ar putea recurge la interzicerea fumatului pe plaje, inclusiv în regiuni din Franţa ori Sardinia. În Spania, legea cu privire la noua măsură aplicată pe plajele din Barcelona - un adevărat magnet pentru turişti - a fost votată anul trecut, permiţând autorităţilor locale să aplice sancţiuni în valoare de până la aproape 2.000 de euro. Potrivit Daily Mail, în Santa Ponsa din Majorca, La Romana (Paguera) şi Carregador (Palmanova), oficialii au ales deja să aplice amenda maximă.

Măsuri împotriva fumatului pe stradă în Marea Britanie

Luna trecută, în şase comitate britanice a intrat în vigoare legea care interzice fumatul pe trotuar, în exteriorul localurilor. Aceasta măsură face parte din planul Marii Britanii de a-i face pe cetățeni să renunțe complet la fumat până în anul 2030.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Fumatul, interzis de la 1 iulie pe toate plajele din Barcelona. Ce amenzi riscă oamenii prinşi cu ţigara aprinsă