Antena Meniu Search
x

Video Ce se întâmplă cu vacanţele românilor în Turcia. Numărul rezervărilor a scăzut dramatic după cutremurele devastatoare

După cutremure, interesul românilor pentru vacanţe în Turcia a scăzut considerabil. Asta deşi seismele nu au afectat deloc staţiunile preferate, precum cele din Antalya şi Alanya. Pe de altă parte, oamenii care şi-au făcut deja rezervări sunt îngrijorați că li se vor anula sejururile. Hotelurile de 3 şi 4 stele vor găzdui în următoarele şase luni sinistraţi. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 16.02.2023, 20:59

Vezi și

Numărul rezervărilor a scăzut dramatic după tragedia din Turcia, spun operatorii de turism. La începutul anului curgea cu rezervări pentru vacanţe în Antalya, Alanya sau Belek, staţiuni preferate de români. Chiar dacă preţurile au ajuns mult mai mari, chiar şi duble faţă de alţi ani.

Alin Burcea, director agenţie de turism: Fiind a doua lună ca importanţă de early booking, vin foarte multe înscrieri, însă în acestă perioadă, de 10 zile, s-au diminuat înscrierile, dar lucrurile astea trec. Mereu când se întâmplă ceva. Probabil că într-o săptămână oamenii îşi revin. Nu se întâmplă nimic în Antalya. Litoralul e la fel de frumos, hotelurile la fel de bune.

Cum văd turiştii situaţia

Mulţi turişti văd altfel situaţia. "Când ei nu mai au nici ce mânca, nici ce îmbrăca, eu una nu aș avea atâta putere să merg să mă distrez sub ochii lor", a spus cineva.

Pe acelaşi subiect

Evident, există şi turişti optimişti. "Acum nu putem sta tot timpul cu teama asta, se poate întâmpla oriunde, oricând", a spus o turistă. "Acum dacă anulăm vacanţele, nu ştiu cât de mare lucru facem. Important e să ne apere Dumnezeu", a continuat un turist. "N-aş avea emoţii pentru că e improbabil să se mai repete".

Agenţiile de turism sperat totuşi că, la fel ca în fiecare an, Turcia să rămână şi în 2023 în top 3 destinaţii de vacanţă pentru români, după Grecia şi Bulgaria.

Alexandra Marin, reporter Observator: Anul trecut aproximativ 500.000 de români şi-au petrecut vacanţa de vară în staţiunile tuturistice din Turcia, iar potrivit primelor estimări făcute de agenţiile de turism, cifrele pe anul 2023 vor fi cel puţin similare.

În această vară, multe hoteluri vor găzdui persoane rămase fără adăpost în urma cutremurelor.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei: Vom plasa supravieţuitorii cutremurului, cei care vor să meargă în alte provincii, în hoteluri, cămine şi alte adăposturi publice.

Alin Burcea, director agenţie de turism: Sumele care se plătesc pentru cazarea sinistraţilor sunt mici şi sigur hotelurile de 5 stele, iar Antalya are 90% hoteluri de 5 stele, nu vor intra în acest program.

Hotelurile care au anunţat deja că intră în acest program sunt cele de 3 şi 4 stele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Ce se întâmplă cu vacanţele românilor în Turcia. Numărul rezervărilor a scăzut dramatic după cutremurele devastatoare