Galerie foto Aleyna a stat îngropată sub munții de beton timp de 11 zile, în Turcia. Tânăra cu nume predestinat - "cea care nu moare" - a luptat să trăiască
Aleyna Ölmez, al cărei nume de familie în turcă înseamnă "cea care nu moare", a supraviețuit ca prin minune timp de 11 zile, prinsă sub dărâmături, în Turcia. Tânăra, în vârstă de 17 ani, era îngropată sub molozul clădirii în care locuia, în Kahramanmaras.
- Asia Express continuă cu o nouă etapă Sâmbătă și Duminiă 20:00, Luni și Miercuri de la 20.30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- 14 județe au intrat sub avertizare cod galben de vreme severă. ANM anunță răcire, ploi și vânt în toată țara
O tânără de 17 ani a fost salvată joi şi scoasă de sub dărâmături, la 11 zile de la producerea cutremurului cu magnitudine 7,8 care a lovit sudul Turciei şi nord-vestul Siriei, provocând moartea a peste 41.000 de oameni şi prăbuşirea a mii de clădiri, relatează AFP, citat de News.ro
Aleyna Ölmez - al cărei nume de familie în turcă înseamnă "cea care nu moare" - este unul dintre puţinii supravieţuitori care încă mai sunt găsiţi sub dărâmături, în ciuda frigului şi a violenţei cutremurului din 6 februarie, care numai în Turcia a făcut peste 36.000 de morţi.
A stat îngropată sub ruine timp de 248 de ore
- "Unde este mama, unde este tata? Mă răpiți?". Trauma copiilor care au supraviețuit cutremurelor din Turcia
- Salvatorii continuă să facă minuni în Turcia. Trei femei şi doi copii au fost scoşi dintre dărâmături, la 9...
- Orașul din Hatay care nu s-a prăbușit. Înconjurat de moarte și distrugere, Erzin a devenit o oază de...
Fata a stat îngropată sub dărâmăturile clădirii în care locuia, în Kahramanmaras, în sudul Turciei, timp de 248 de ore. În momentul salvării, ea era conştientă şi a putut să închidă şi să deschidă ochii, urmând instrucţiunile echipelor medicale, a declarat pentru AFP un salvator.
În lacrimi, unchiul ei i-a îmbrăţişat rând pe rând pe voluntarii care au salvat-o de sub dărâmături. "Am fost atât de fericiţi. Să vezi bucuria familiei este incomparabilă", a declarat Ismail, unul dintre salvatori. Cei mai mulţi dintre ei sunt mineri din diferite oraşe ale ţării, iar voluntarii lucrează în continuare pentru a încerca să găsească supravieţuitori printre ruine.
"Toţi minerii vă vor spune acelaşi lucru: am venit aici în speranţa de a localiza un sunet de la un supravieţuitor", a declarat Ali Akdoga. "Chiar dacă sunetul pe care îl localizăm este cel al unei pisici, noi vom încerca să o salvăm şi pe ea", a adăugat Akdoga.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰