Antena Meniu Search
x

Video Cele mai bune city break-uri din Europa. Topul orașelor turistice mai puţin aglomerate, care abundă în cultură şi viaţă de noapte

Acum că putem vizita Europa doar cu certificatul digital, excursiile de tip city-break devin tot mai ofertante. Însă, mulţi oameni se feresc de aglomeraţia marilor capitale. Pentru ei, publicaţia Euronews a realizat un clasament al oraşelor turistice europene mai puţin frecventate.

de Greta Gavrilă

la 01.07.2021, 18:01

Vezi și

Manchester, Porto şi Lyon sunt doar câteva dintre marile oraşe în care putem călători pentru a evita aglomeraţia capitalelor. 

Manchester, în topul clasamentului Euronews

Fruntaş în clasamentul realizat de Euronews este Manchester. Supranumită şi capitala de nord a Angliei, Manchester abundă în cultură şi viaţă de noapte iar arhitectura variată a oraşului mulţumeşte toate preferinţele, de la Catedrala Manchester veche de secole până la podul futuristic The Hulme Arch.

Fostul oraş industrial din Scoţia, Glasgow are acum o deosebită importanţă culturală. Găzduieşte inclusiv Opera Scoţiană şi trupa naţională de balet. Însă, este o atracţie pentru fanii fotbalului care pot vizita un muzeu dedicat acestui sport, dar şi pentru iubitorii de whiskey datorită unei celebre distilerii.

Pe acelaşi subiect

Porto și Lyon, destinații perfecte pentru iubitorii de vin

Dacă vă place vinul însă, recomandat este oraşul portughez Porto. Acolo, turiştii pot vizita străzile medievale din Ribeira, se pot plimba cu vaporul pe râul Douro sau pot face o călătorie cu trenul pornind din São Bento, cea mai frumoasă gară din lume.

Arta a propulsat oraşul Leipzig din Germania pe locul patru în clasament. Este un centru al culturii din cele mai vechi timpuri, iar acum se bucură de o serie de muzee şi galerii.

Următorul loc este ocupat de Lyon, oraşul în care s-a născut cinematografia modernă şi fraţii Lumiere. Acolo, turiştii pot explora parcurile naţionale, podgoriile uriaşe din zonă şi pot degusta vin.

Lista continuă cu destinaţii precum Barcelona, Dubrovnik şi oraşul polonez Gdansk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Cele mai bune city break-uri din Europa. Topul orașelor turistice mai puţin aglomerate, care abundă în cultură şi viaţă de noapte