Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea care are şansa să redevină ''regina litoralului''. Hotelierii înregistrează o dublare a vânzărilor faţă de anul trecut

Se anunţă un record de turişti pe litoral vara aceasta. De 1 Mai, peste 100 de mii de turişti au inaugurat sezonul, dublu faţă de anul trecut. Rezervările early booking curg pe bandă rulantă, iar programul Litoralul pentru toţi începe să umple hotelurile încă de pe acum. Mai mulţi hotelieri din Mamaia se laudă că au vândut aproape toate pachetele de vacanţă până în toamnă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.05.2023, 20:24

Vezi și

Ca să fie sigure că vor avea clienţi la vară, multe hoteluri de trei şi patru stele din Mamaia au tăiat serios din preţ şi au vândut toate pachetele din oferta early booking. 

Belllamy Zahiu, manager hotel: Cea mai mare reducere de la 40%. Avem o creştere de aproximativ 20% în rezervări, ceea ce arată că turiştii români vor în continuare să vină pe litoralul românesc.

A început programul ''Litoralul pentru toţi''

Sunt, însă, şi oferte mai avantajoase decât la early booking. Săptămâna aceasta a început Litoralul pentru toţi, cu o lună mai devreme decât de obicei. Programul oferă vacanţe la jumătate de preţ în extrasezon. Adică la început de iunie şi septembrie. Cele mai căutate sunt sejururile cu all inclusive.

Pe acelaşi subiect

Familiile cu copii îşi doresc o vacanţă în tihnă la mare. Aşa că preferă unităţile de cazare unde toate mesele sunt incluse. Numai că aici vorbim despre vacanţe de minimum 5 nopţi. Sejurul costă 500 de lei de persoană la hotelurile de 3 stele şi în jur de 1.300 de lei de persoană la hotelurile de 4 stele. 

În timpul programului litoralul pentru toţi, adică între 3 mai şi 20 iunie, plus 1 septembrie - 15 octombrie, cea mai ieftină cameră la un hotel de trei stele costă 100 de lei. La patru stele, cea mai scumpă cameră este 200 de lei. 23 de hoteluri din patru staţiuni au asemenea oferte. 

Nicolae Bucovală, președinte organizația patronală Mamaia: Am şapte hoteluri unde vânzările s-au terminat. Mai mult pentru perioada de extrasezon, pentru 15 iunie până pe 20 - 25 iunie şi perioada 1 - 15 septembrie. 

Rezervările făcute până acum arată că tot Mamaia va rămâne regina litoralului.

Ştefan Necula, agent turism: Înregistrăm o dublare a vânzărilor faţă de anul trecut. Preconizăm că vom avea Mamaia pe primul loc ca număr de turişti, rezervări. Staţiunea Mamaia va renaşte. 

Sezonul estival a început cu paşi mici

Pe de altă parte, rămâne problema plajelor neamenajate. 80% din cele scoase la licitaţie şi-au găsit proprietar, însă, sezonul estival ar putea începe fără beach baruri şi toalete pe nisip. Obţinerea autorizaţiilor de construcţie durează şi două luni. Unii, însă, sunt gata să îşi asume riscurile. 

Lucian Popa, manager hotel Mamaia: Nu găsim altă soluţie decât să ne apucăm să le facem şi vom primi amenzile de rigoare. Am început să amenajăm plaje din punct de vedere al umbrelelor, şezlongurilor, unde nu avem nevoie de niciun fel de autorizaţie.

Faţă de anul trecut, preţurile la cazare pe litoral sunt mai mari cu 10%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Staţiunea care are şansa să redevină ''regina litoralului''. Hotelierii înregistrează o dublare a vânzărilor faţă de anul trecut