Antena Meniu Search
x

Cele mai frumoase insule din Italia. Sardinia, bijuteria mediteraneană

Tot mai mulţi români s-au obişnuit ca, după Revoluţia din 1989 şi, mai ales, după intrarea României în Uniunea Europeană, să-şi petreacă vacanţa de vară în străinătate, iar mulţi dintre aceştia preferă insulele de top ale Italiei.

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 08:26

Sardinia este una dintre cele mai apreciate insule ale Italiei
Sardinia este una dintre cele mai apreciate insule ale Italiei - Profimedia

Românii au făcut un obicei din a-şi petrece concediile în străinătate. Printre destinaţiile preferate de aceştia pentru vacanţa de vară sunt insulele Italiei. Chiar dacă efortul de a ajunge acolo pare unul destul de mare, românii îşi doresc cu ardoare să descopere senzaţii noi sau locuri noi.

Iar dacă o vacanţă pe o insulă din Italia înseamnă şi costuri mai mici şi/ sau condiţii mai bune, românii în mod sigur vor beneficia de şansele ivite, indiferent că vorbim de Sardinia, Capri, Sicilia sau Burano.

Top cele mai frumoase insule din Italia

Articolul continuă după reclamă

Când vine vorba despre frumuseţea insulelor care aparţin de Italia este greu să alegi una dintre cele ca fiind cea mai cea. Totuşi, cei mai mulţi dintre specialişti tind să creadă că Sardinia, supranumită şi bijuteria mediteraneană, poate fi considerată cea mai atrăgătoare dintre insulele Italiei.

Pe acelaşi subiect

Alături de Sardinia, se remarcă Sicilia, despre care se spune că mizează pe un tărâm al contrastelor, Capri, considerată insula romantismului, sau Burano, ce oferă vizitatorilor un adevărat curcubeu de culori.

Topul celor mai frumoase insule din Italia este încheiat de Elba, o adevărată bijuterie ascunsă ce abia aşteaptă să fie descoperită de vizitatori. Elba înseamnă, printre altele, plaje de vis şi clădiri istorice de o eleganţă deosebită.

Ce insule din Italia sunt preferate de români 

În general, românii nu se uită la bani când se pune problema de a-şi satisface plăcerile când vine vorba de vacanţe. Aşa că dacă are posibilitatea, un român accesează cu încredere chiar şi cele mai scumpe destinaţii de vacanţă din Italia.

Totuşi, românii preferă să meargă pe insulele din apropiere de Veneţia, cum ar fi Burano şi Murano, pe insula Capri, unde se poate ajunge relativ uşor din Napoli, sau la Catania, al doilea oraş ca mărime de pe insula Sicilia.

Sardinia este "insula bogaţilor"

Dintre insulele considerate de top ale Italiei în primul rând se remarcă Sardinia, aşa cum spuneam şi mai sus. Sardinia este supranumită bijuteria mediteraneană, iar vedetele lumii au profitat la maxim de ce au descoperit la faţa locului.

Aşa s-a dezvoltat, treptat, comunitatea intitulată Cala di Volpe, un resort de lux unde au deţinut sau deţin proprietăţi Elton John, Heidi Klum, Beyonce, Jay-Z, Justin Timberlake sau Jessica Biel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Travel » Cele mai frumoase insule din Italia. Sardinia, bijuteria mediteraneană