Antena Meniu Search
x

Video Cele mai sigure oraşe din lume. O capitală europeană a devansat pentru prima dată metropolele asiatice

Un oraş european reuşeşte să depăşească pentru prima dată metropolele asiatice la capitolul siguranţă.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 14:43

Vezi și

Capitala Danemarcei, Copenhaga, a reuşit să detroneze Tokyo, Osaka sau Singapore, care - an de an, până acum - au fost desemnate fruntaşe în topul celor mai sigure oraşe.

Foarte aproape de primul loc a fost însă şi oraşul canadian Toronto. Şi, chiar dacă ocupă anul acesta locul al patrulea în acest clasament al celor mai sigure oraşe din lume, oraşul australian Sydney a fost primul la categoria securitate digitală.

În clasamentul general, observăm însă şi că Tokyo, câştigătorul de acum doi ani, a reuşit să ocupe acum doar a cincea poziţie.

Cele mai sigure oraşe din lume

Pe acelaşi subiect
  • 1. Copenhaga
  • 2. Toronto 
  • 3. Singapore
  • 4. Sydney 
  • 5. Tokyo

Bucureştiul nu a fost luat în considerare 

La polul opus, ultimele cinci locuri din cele 60 sunt ocupate de oraşe din Myanmar, Pakistan, Venezuela. Şi tot aici găsim şi capitala Egiptului.

E drept, în ultimii doi ani, noţiunea de siguranţă s-a schimbat fundamental. Aşa se face că anul acesta, pe lângă securitatea digitală, sănătate, infrastructură sau siguranță națională, a fost introdusă o nouă categorie - cea a securității de mediu.

Indiferent de criterii însă, un lucru e cert, pentru acest top, nu a fost luat în considerare niciun oraş din ţara noastră. Nici măcar Capitala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Cele mai sigure oraşe din lume. O capitală europeană a devansat pentru prima dată metropolele asiatice