Antena Meniu Search
x

Video Colţul de Rai la doar zece kilometri de Braşov. Deşi are peisaje de poveste şi este locul ideal pentru drumeţii, rezervaţia nu este foarte cunoscută

Ţara noastră e plină de locuri de o frumuseţe rară, pe care ar fi păcat să le ratăm. Cei care vor să se bucure de o drumeţie în aer liber, într-un decor inedit, trebuie să ştie că o pot face la doar zece kilometri de Braşov. Aici turiştii pot descoperi un colţ de rai, plin cu peisaje de poveste şi locuri ideale de explorat. Iar noi vă invităm la o plimbare în aria naturală protejată Dealul Cetăţii -Lempeş. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.10.2023, 09:31

Vezi și

Ne aflăm în rezervaţia naturală Dealul Cetății - Lempeș, o prelungire la sud de râul Olt a masivului Baraolt. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Rezervaţia are o suprafaţă totală de 374 de hectare. Iar din acest punct, de la peste 700 de metri altitudine, se văd spre exemplu: Lunca Oltului. Puţin mai în spate, zona în care poteca de creastă şerpuieşte prin pădure ca într-un colţ de rai şi exact în spatele nostru acum, pe de-a-ntregul, zona de şes a depresiunii Ţara Bârsei. 

Locul ideal pentru drumeţii la doar zece kilometri de Braşov

Turiştii care au fugit de aglomeraţia din marile oraşe s-au refugiat în inima naturii, pentru o oază de linişte, de unde au putut admira peisaje de poveste. 

Pe acelaşi subiect

Turist: E prima dată când am venit. Foarte mulţi prieteni de-ai noştri veneau aici. Şi e o zonă excelentă pentru o plimbare de weekend relaxantă cu copii.

Copil: Mie îmi place aici. Mi-a plăcut cum am urcat. Nu am obosit, iar cel mai mult mi-a plăcut că m-am jucat cu prietenii mei cei mai buni. 

Turist: Este foarte frumos. E prima oară când am venit. N-am avut ocazia până acum să urcăm şi am zis să facem o drumeţie. Să profităm de aer. De vremea frumoasă.  

Dealul Cetății Lempeș a fost declarat arie naturală protejată în urmă cu 23 de ani. Cei cei care doresc să ajungă aici, au parte de toate condiţiile. Pot parca maşina la intrare în rezervație, în localitatea Sânpetru. Iar grație configurației terenului și a curenților de aer, zona este ideală și pentru zborurile cu parapanta, ale piloților începători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Colţul de Rai la doar zece kilometri de Braşov. Deşi are peisaje de poveste şi este locul ideal pentru drumeţii, rezervaţia nu este foarte cunoscută