Antena Meniu Search
x

Video Comoara ascunsă sub munţii Pădurea Craiului: Este unică în Europa şi a doua în lume şi a fost descoperită întâmplător în urmă cu doar 32 de ani

În Bihor există o peşteră cum alta nu-i. Nici macar în Europa. O peşteră a cristalelor, ascunsă sub munţii din localitatea Roşia, peştera impresionează cu formaţiuni spectaculoase ce pot ajunge până la un metru. Însă modul spectaculos în care a fost descoperită o face şi mai atractivă pentru vizitatori.

de Georgiana Botez

la 22.08.2023, 08:32

Vezi și

În 1991, când au ajuns minerii în acest loc, dând cu explozibil, întâmplător au descoperit Peştera cu Cristale, unică în Europa, a doua în lume - mai există una identică în Africa de Sud.

Florian Petrița – fost miner: Atunci, dacă era închisă şi nevandalizată, era ceva extraordinar de frumos. A fost descoperită peştera accidental.

Comoara ascunsă sub munţii Pădurea Craiului

Frumusețea locului nu a fost protejata de autoritățile de atunci. Abia în 2011 peştera cu cristale de la mina Farcu a intrat în circuitul turistic. 

Pe acelaşi subiect

Florian Petrița – fost miner: Foarte mult a fost vandalizată de oamenii din ... la liber.

Situată la 11 metri sub pământ, după un traseu de 250 de metri prin galerie, peştera dezvăluie superbele cristale de calcit.

Florian Petrița – fost miner: Am rămas şocat de ce am găsit. Era foarte frumos, foarte strălucitor, era ceva deosebit, fără cuvinte.

Turişti: Am fost profund impresionată..

- Iubesc cristalele, iubesc peştera, ceea ce nu este accesibil şi nu vezi oricum, este în fapt o minune.

Între rocile pline de minereu, stalactite și stalacmite stau ascunse de milioane de ani adevărate opere de arta, ale naturii.

Turişti: E răcoare şi e frumos, foarte frumos, merită vizitat.

- Foarte frumoasă, avem foarte multe locuri superbe în ţara asta, mai ales în vestul ţării.

- Este o zonă foarte, foarte frumoasă, venim la obiective precum mina de cristale ... am avut drumeţie.

Peştera cu cristale de la Farcu, aflată la 90 de kilometri distanţă de Oradea, se află la poalele munţilor Pădurea Craiului, o zonă care oferă o privelişte spectaculoasă. Iar tariful pentru accesul în peșteră este de 35 de lei pentru adulți și 25 lei pentru copii. Sunt aplicate și reduceri în cazul familiilor numeroase sau in cazul grupurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Comoara ascunsă sub munţii Pădurea Craiului: Este unică în Europa şi a doua în lume şi a fost descoperită întâmplător în urmă cu doar 32 de ani