Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o cămașă tradițională, lucrată manual în cel mai vizitat sat din Maramureș. Turiștii fac coadă la produsele meșterilor din Breb

În cel mai vizitat sat din judeţul Maramureş, turiştii au făcut ieri coadă la produsele tradiţionale şi la cele lucrate manual de către meşterii locali. Şi pentru că nimeni nu pleacă din vacanţă cu mâna goală, cei mai mulţi au luat şi acasă un mic suvenir din satul Breb.  

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 20.08.2023, 12:01

Vezi și

Printre căsuţele vechi de o sută de ani, turiştii au avut ocazia să guste din produsele maramureşene. O familie din Suceava, care locuieşte de câţiva ani în Madrid, a venit în vacanţă în Maramureş de joia trecută, iar târgul din satul Breb nu putea fi ratat. 

Îmi place foarte mult tradiţia şi îmi place foarte mult tot ce este autentic. 

Pentru o cămaşă tradiţională, turiştii au scos din din buzunare şi peste o mie de lei

La mare căutare au fost şi hainele tradiţionale şi accesoriile. Preţurile au fost însă pe măsură. Pentru o cămaşă tradiţională, turiştii au scos din buzunare şi peste o mie de lei, în funcţie de vechimea materialului folosit. 

Pe acelaşi subiect

Femeie: Văd că sunt chiar produse tradiţionale, ceea ce înseamnă că aici se păstrează încă aceaste tradiţii şi mă bucură chestia asta.

Maria are doar 10 ani şi a fost ghidul turiştilor în sat. 

Reporter: Câţi turişti ai adus aici la târg?

Maria: Am adus şi ieri şi astăzi destul de mulţi, până în 100, şi au zis că le-a plăcut foarte mult. Fac nişte bileţele şi le dau când stau la tarabă, pentru că eu am şi tarabă şi stau la poartă şi le dau şi dacă cumpără şi dacă nu cumpără le dau hârtiuţa.

Târgul produselor tradiţionale mai este deschis şi astăzi în satul Breb.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Travel » Cât costă o cămașă tradițională, lucrată manual în cel mai vizitat sat din Maramureș. Turiștii fac coadă la produsele meșterilor din Breb