Antena Meniu Search
x

Video Copiii din Capitală, invitați într-o tabără medievală la Muzeul Satului. Cei mici învaţă să tragă cu arcul sau pot concura în turniruri

Sunt zile de vacanţă în care părinţii caută soluţii să-şi ţină copiii ocupaţi într-un mod cât mai relaxant, dar şi educativ. O altenativă pentru cei din capitală este Tabăra Medievală găzduită de Muzeul Național al Satului, ajunsă anul acesta la cea de-a doua ediție. 

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 05.08.2021, 13:27

Vezi și

Copiii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani sunt așteptați la o incursiune în artele și practicile medievale printr-o serie de ateliere. Se pot antrena cu maeştri ai luptelor cavalereşti, pot învăţa să tragă cu arcul sau pot concura în turniruri. Pentru cei cu aplecare spre arte atracţia sunt atelierele de muzică medievală, povești și poezii, specifice Evului Mediu. 

Organizator: Anul trecut ne-a venit ideea din întâlnirea mea cu domnul Andrei Moț. Am fost împreună la o expoziție în Franța unde a avut un succes deosebit cu orchestra domniei sale și atunci am avut mai mult timp, am vorbit și am stabilit ce mai putem face împreună și am făcut tabăra medievală pentru că până la urmă, Evul Mediu înseamnă sat, mai puțin oraș.

Organizator: Noi am început mai timid tabăra medievală. Anul trecut am făcut o săptămâna și anul acesta am lăsat tot o săptămâna să vedem care este impactul. Și impactul este unul foarte bun. Am avut 25 de copilași cu cereri pe care a trebuit să le refuzăm din cauza pandemiei încă, și anul viitor ne gândim să facem două săptămâni tabăra medievală.

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Copiii din Capitală, invitați într-o tabără medievală la Muzeul Satului. Cei mici învaţă să tragă cu arcul sau pot concura în turniruri