Antena Meniu Search
x

Video Cozi uriaşe la vamă în Grecia, turiştii au fost nevoiţi să aştepte chiar şi 6 ore: "Este îngrozitor! Este inacceptabil!"

Grecia şi-a deschis graniţele pentru turişti, dar viteza de trecere e una de....croazieră.  S-a stat la coadă în vama dintre Bulgaria şi Republica Elenă chiar şi 6 ore. Una dintre cauze: mulţi turişti nu completează formularul online, obligatoriu la intrarea în Grecia. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 14.06.2021, 14:53

Vezi și

Cozile de la frontieră nu sunt cel mai bun început pentru o vacanţă. Însă turiştii nu renunţă aşa uşor.

Condiţii de călătorie în Grecia

Regulile impuse de autorităţile elene sunt destul de complicate. Trebuie să fii vaccinat, trecut prin boală în ultimele nouă luni sau testat PCR cu 72 de ore înainte de intrare. Pentru oricare dintre situaţii, este nevoie de documente doveditoare.

Turist: Este îngrozitor! Este inacceptabil şi în viitor nu voi mai alege Grecia tocmai din cauza asta!

Mai mult, turiştii sunt testaţi aleatoriu indiferent de documentele pe care le au. Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu a intrat în Grecia după ce a stat la coadă mai bine de 3 ore. 

Laurenţiu Rădulescu: În mod normal, în Grecia, masca a rămas obligatorie inclusiv în spaţiile libere, iar excepţiile nu fac nici staţiunile turistice, însă puţini, foarte puţini dintre cei care vin pe insule, de exemplu, respectă această regulă. 

Numărul cazurilor de covid a scăzut în ultimele zile, însă nu toate restricţiile au fost ridicate. 

În Grecia, pe plajă, de exemplu, regulile sunt asemănătoare cu cele din România. Sezlongurile trebuiesc aşezate la o distanţă de aproximativ 2,5 m. Există un culoar de intrare şi unul de ieşire pentru cei care vor să vină să îşi petreacă timpul pe malul mării. 

Cu cel puţin 24 de ore înainte de intrarea în Grecia, trebuie completat un formular online. Este suficient un singur document pentru toţi ocupanţii unei maşini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Cozi uriaşe la vamă în Grecia, turiştii au fost nevoiţi să aştepte chiar şi 6 ore: "Este îngrozitor! Este inacceptabil!"