Video Cum eviţi o ţeapă de zile mari: Reguli ca să fii sigur că sejurul de Revelion nu se transformă într-un coşmar
A început goana după rezervările de Revelion, şi odată cu ea, apare şi pericolul ţepelor. Fascinați de pozele cu locul ideal pentru petrecerea dintre ani, mulţi uită să fie precauţi şi ajung victime ale înşelătoriilor. Pentru a evita să transformăm în dezastru clipele de distracție și relaxare, specialiștii ne recomandă să verificăm foarte bine unitatea de cazare pe care dorim să o alegem și să facem rezervări doar la cele acreditate.
Anul nou bate la uşă, iar Raluca şi Radu caută din timp cazarea perfectă pentru petrecerea de Revelion. Oferte sunt destule, aşa că au de unde alege. Oricum, şi-au făcut deja planul, ştiu foarte bine ce caută.
''În primul rând contează foarte mult preţul. După care condiţiile de cazare, având şi copil mic...''
Cum eviţi o ţeapă de zile mari
Ca să n-aibă parte de surprize neplăcute, cei doi sunt extrem de atenţi la toate detaliile din fiecare ofertă. În plus, cer şi recomandări de la cei care au mai fost în zonele unde şi-ar dori ei să ajungă.
''Să fie un mediu curat, am întrebat şi diferiţi prieteni care au mai fost acolo. Încercăm să ne documentăm cât de mult.''
Raluca şi Radu sunt precauţi, însă nu toată lumea face la fel. Astfel că sunt destule situaţii în care turiştii plătesc pentru servicii de care ajung să nu se poată bucura. În spatele unui anunţ cu preţuri avantajoase şi a unei imagini idilice, există şi adevărate capcane pentru turiştii care nu cunosc bine zona în care vor să-şi petreacă vacanţa.
Oana Poenar, administrator hotel: Există oameni care vor să profite de situaţii şi conjuncturi. Tot felul de anunţuri gen fantoma făcute pe internet. Eu zic că în primul rând trebuie să meargă la unităţile de turism legale, legalizate care le pot emite o factură.
''Ne interesăm. Sunăm şi la hotel să ne asigurăm că totul este ok.''
Există şi câteva reguli pe care ar trebui să le respectaţi ca să fiţi siguri că sejurul nu se transformă într-un coşmar.
Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Evitaţi plata sumei în avans si încercaţi să oferiţi în avans cea mai mică sumă posibilă şi să plătiţi restul la sosire după ce verificati că locaţia de cazare este conformă cu aşteptările dumneavoastră.
Iar dacă totuşi v-aţi lăsat furaţi de peisaj...şi de oferta mincinoasă, cea mai bună variantă să vă recuperaţi banii este să depuneţi o plângere la poliţie. Numai anul trecut, zeci de turişti au căzut în plasa unui escroc care s-a prezentat drept patron de pensiune şi a închiriat o locuinţă care nu-i aparţinea. Oamenii au aflat de pe reţelele sociale că au rămas şi fără vacanţă, şi fără bani.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰