Antena Meniu Search
x

Video Cum planificaţi bugetul pentru o vacanţă în Europa. Principalele detalii de care oricine trebuie să ţină cont

Dacă plănuiţi un city break în Europa în următoarea perioadă, puteţi găsi bilete de avion care costă şi până în 30 de euro. Oricum, ţineţi cont că în afară de zbor, mai costă şi cazarea, transferuri de la aeroport, eventual abonamente de transport în comun. 

de Redactia Observator

la 19.02.2022, 14:06

Profimedia Images Vezi și

În momentul de față, de la București la Londra și retur, se poate zbura și cu numai 17 euro, în funcție de datele alese. Cam cât ai da pe un dus-întors cu trenul pe ruta București Brașov. La acest preț adăugăm transferul de la aeroportul Stansted pe care aterizăm către oraș. Încă 15 lire, adică vreo 18 euro, dus-întors. Iar cazarea, într-un hotel de 3 stele aflat la câteva stații de metrou de centrul orașului, ne mai costă măcar 100 de euro pe noapte. Facem totalul pentru două persoane? 17 cu 17, transferuri încă 36, vreo 300 pe cazare. Total 370 de euro, zboruri, transferuri și cazare pentru două persoane.

Un alt exemplu. De dată asta alegem Atena. Spre capitală Greciei, un bilet de avion la 85 de euro înseamnă o ofertă foarte bună, deşi, culmea, zborul durează puţin peste o ora, față de cele 3 ore până la Londra. Transferul către centru, cu metroul, este cam ca în exemplul precedent, 18 euro dus-întors. Iar cazarea la un hotel normal de 3 stele, nu ultracentral, costă în medie de pe la 50 - 60 de euro. Hai să zicem 55, o medie. Deci 165 pe 3 nopți de cazare. Facem și aici totalul. 85 cu 85 biletele de avion, încă 36 transferurile, 165 cazarea pe 3 nopți. Total 371.

În concluzie, înainte de a cumpără un bilet de avion, faceți toate calculele necesare. Nu va aruncați la prima oferta care va apare în față, și nu va lăsați păcăliți de un preț mic al unui bilet de avion, care va poate bagă ulterior la o cheltuiala mult prea mare în raport cu bugetul de care dispuneți. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Cum planificaţi bugetul pentru o vacanţă în Europa. Principalele detalii de care oricine trebuie să ţină cont