Antena Meniu Search
x

Video Destinaţii potrivite pentru a călători singur. Patru locuri ideale pentru a merge neînsoţit în vacanţă

Să găseşti un partener de călătorie care să-ţi împărtăşească pasiunile nu e întotdeauna floare la ureche. Aşa că, uneori, cel mai bine este să-ţi iei traista pe umăr şi să porneşti singur la drum. O experienţă memorabilă de trăit cel puţin o dată-n viaţă pentru a te cunoaşte mai bine şi a explora lumea fără constrângeri. Doar că nu orice loc se pretează la o astfel de vacanţă. 

de Redactia Observator

la 16.10.2023, 17:46

Vezi și

Codrina Petcu, reporter Observator: Începem cu cea mai sigură destinaţie în viziunea unei publicaţii americane: Buthan, un mic tărâm aflat la poalele Munţilor Himalaya, între India şi Tibet. Este locul perfect dacă vreţi să mergeţi pe urmele călugărilor şi pelerinilor şi să descoperiţi o cultură budistă parcă încremenită în istorie. În Buthan, rata criminalităţii este foarte scăzută, unde mai pui că aici trăiesc cei mai fericiţi asiatici de pe continent.

Cele mai potrivite destinaţii pentru călătoriile de unul singur

Pentru cei care vor să uite de toţi şi de toate într-un centru spa există zona Bavariei din Germania. Băile cu ape termale aflate în zone montane, ascunse în Germania rurală, sunt destinaţia perfectă pentru odihnă şi baterii încărcate. La nici o oră de München sau Innsbruck, găsim oraşe balneare tradiţionale pentru dureri de spate şi a artrită. 

Cei care vor să-şi ia avânt în lume, neînsoţiţi de nimeni, o pot face în Elveţia, cu trenul. De la cascade şi lacuri uimitoare, un popas pentru drumeţii în Alpi, castele medievale, până la un tur pe jos pe "drumul ciocolatei" la fabricile de renume mondial.  

Dacă vreţi să învăţaţi lucruri noi şi să vă descoperiţi talente ascunse cel mai bun loc este Thailanda, o insulă prietenoasă cu turistul plecat de unul singur, mai ales cu femeile. Vorbim aici despre tot felul de cursuri, de la bucătăria thailandeză, la masaj, yoga sau scufundări. Deşi poate părea înfricoşător să pleci de unul singur în lume, vorbim despre un trend în creştere în ultimii ani printre cei care caută beneficii pentru minte, corp şi suflet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Destinaţii potrivite pentru a călători singur. Patru locuri ideale pentru a merge neînsoţit în vacanţă