Antena Meniu Search
x

Video Distracţia de 10 minute de la mare care costă mai mult ca o noapte de cazare în Mamaia. Turiştii spun că-şi merită banii: "Foarte spectaculos"

Vacanţa la mare nu înseamnă doar plajă şi baie. Cine e sătul de lenevitul la soare şi vrea să iasă din zona de confort, îşi poate testa limitele cu o plimbare cu skijet-ul sau cu banana. Doar că adrenalina costă. Pentru 10 minute de senzaţii tari, unii plătesc chiar şi cât pentru o noapte de cazare la hotel.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 02.07.2023, 20:46

Vezi și

Distracţia la mare costă, dar amatorii de senzaţii tari nu dau înapoi în faţa unei experienţe nepreţuite. "Foarte multe atracţii pe plajă. Au hidrobiciclete, au skijet-uri, saltele, banană, orice", spune Răzvan Chițan, administrator de plajă.

Cât costă o tură cu skijet-ul

Cele mai căutate sunt plimbările cu salteaua şi skijet-urile. "Adrenalină la maximum. Foarte spectaculos. Dacă sunt şi valuri, te distrezi foarte bine", mărturiseşte un turist. Cei care vor o experienţă mai liniştită şi mai ieftină aleg hidrobicicletele. 

O tură cu skijet-ul în Mamaia costă între 250 şi 500 de lei - cam cât o noapte de cazare la un hotel de 3 sau 4 stele. Închirierea saltelei sau a bananei e 70 de lei de persoană. Echipamentul de protecţie e obligatoriu. "Le recomandăm să-şi ia echipamentele necesare pentru acele activităţi, să fie foarte precauţi pentru că sunt riscuri foarte mari", spune Daniel Lopătaru, salvamar.

Pe acelaşi subiect

Tarife mai mici în Eforie Nord

În sudul litoralului, la Eforie Nord, tarifele sunt mai ieftine. Cea mai accesibilă activitate este plimbarea cu barca: 15 lei de persoană pentru un sfert de oră. "Merită, dar să fie un pic marea mai calmă. Cam în fiecare an venim la Eforie, aşa ne-am învăţat", zice un turist.

Preţurile mici la cazare şi activităţi recreative atrag tot mai mulţi turişti în sudul litoralului. "Este staţiunea noastră de suflet. Ne place foarte mult şi suntem şi cu copii. Şi lor le place foarte mult", povesteşte un turist. "Este o staţiune mai mult pentru copii. Apa este mică aici, în zona asta, şi încercăm să ne bucurăm câteva zile", spune un altul. 

Peste 100.000 de turişti au ajuns weekend-ul acesta pe litoral. Hotelierii spun că a fost cel mai aglomerat sfârşit de săptămână de până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Distracţia de 10 minute de la mare care costă mai mult ca o noapte de cazare în Mamaia. Turiştii spun că-şi merită banii: "Foarte spectaculos"