Antena Meniu Search
x

Video Cazare la mare: hotel sau apartament? Staţiunea din România unde preţul unei camere la 4 stele poate fi mai avantajos. Când sar din nou tarifele pe litoral

Prima zi de iulie a venit cu preţuri mai mari pe litoral! Iar hotelurile se luptă cot la cot cu administratorii de apartamente ca să atragă turiştii. În timp ce apartamentele sunt mai avantajoase din punct de vedere financiar şi promit confortul de acasă, unităţile hoteliere vin cu oferte cu mic dejun inclus, acces la SPA, reduceri la pachetele de mai multe nopţi şi chiar acces la plaje private. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 01.07.2023, 20:06

Vezi și

Confortul de acasă în apartamente închiriate la malul mării câştigă teren în preferinţele turiştilor. "Ai şi bucătărie... Având trei copii, e mai ok. De trei ani venim tot în zona asta (n.r. Năvodari)", mărturiseşte o turistă. "Venim în fiecare an la acelaşi apartament şi acolo ne place", spune un bărbat, care susţine că e mai convenabil aşa decât la hotel. 

Preţuri pe litoral în iulie 2023. Cazare apartamente cu două camere

Apropierea de plajă şi preţurile accesibile, între 300 şi 600 de lei pe noapte, sunt o parte dintre avantajele apartamentelor. De exemplu, apartamentul din imagini este situat în zona de lux a litoralul românesc, Mamaia Nord. Acum se închirează cu 500 de lei pe noapte. În august însă, prețul va ajunge la 800 de lei. "Pot sta patru, chiar cinci persoane. Avem ca facilităţi absolut orice, de la internet de mare viteză la maşină de spălat. Exact ca acasă", arată Vlad Niculescu, manager apartamente. 

  • Preţ cazare Năvodari: 400 de lei - 600 de lei/noapte
  • Preţ cazare Mamaia: 300 de lei - 500 de lei/noapte
Pe acelaşi subiect

După avântul construcţiilor din ultimii ani, turiștii pot avea din balcon vedere la mare sau decorul apusului pe lac. "Pot să-şi gătească un mic dejun, au tot ce le trebuie", adaugă Claudia Pancă, administrator apartament.

"Turiştii ne întreabă dacă bucătăriile sunt utilate. A doua întrebare este despre parcare. Dacă parcarea este gratuită", dezvăluie Ştefan Bara, administrator apartamente. "Trei piscine exterioare, care sunt incluse în preţ. Centru SPA. Avem patru restaurante diferite", spune Corneliu Turcu, antreprenor.

Staţiunea unde cazarea la hotel de 4 stele e mai ieftină decât să închirieze un apartament

La hoteluri, turiştii au parte de alte facilităţi. "Beneficiază de cazare cu mic dejun inclus. Tariful este e 500 de lei pe noapte, cameră dublă standard", prezintă Elena Drăghici, şef recepţie hotel. În Eforie, turiştii pot ajunge să dea mai mult pe cazarea la un apartament decât pentru o cameră la un hotel de patru stele. Pe site-urile de anunţuri, unele apartamente se închirează chiar şi cu 1.000 de lei pe noapte. Sunt excepţii, ne asigură administratorii de imobile.

"Este undeva, camera triplă, maxim 300 de lei ajunge. Paturile sunt mari, bune, acces la chicinetă, bucătărie. Parcare cu tot ce trebuie şi suntem situaţi fix în faţa falezei", arată Ionuţ Anghel, administrator apartament Eforie. 

La un hotel de 4 stele din Eforie Nord, preţurile pornesc de la 800 de lei pe noapte. "Avem inclusiv partea de mic dejun, prânz şi cină. Accesul la piscină exterioară... Avem şi partea de terapii de înfrumuseţare, de relaxare, masaje", spune Doiniţa Huzum, directoare de vânzări hotel de 4 stele Eforie Nord.

De săptămâna viitoare, unele unităţi de cazare vor creşte din nou preţurile cu 25%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Cazare la mare: hotel sau apartament? Staţiunea din România unde preţul unei camere la 4 stele poate fi mai avantajos. Când sar din nou tarifele pe litoral