Antena Meniu Search
x

Video Domeniul Regal Săvârşin s-a redeschis pentru public, în prezenţa Principesei Margareta şi Principelui Radu. Atracţiile pentru vizitatori

Pentru al treilea an la rând, chiar în acest weekend, Domeniul Regal de la Săvârşin şi-a redeschis porţile pentru vizitatori, în prezenţa Familiei Regale. Turiştii au păşit din nou în Casa Ceaiului şi s-au delectat cu produse tradiţionale, la târgul satului românesc.

de Redactia Observator

la 30.04.2023, 08:39

Vezi și

Parcul Domeniului Regal s-a umplut ieri de vizitatori. A fost momentul care a marcat redeschiderea Casei Ceaiului, după o perioadă în care a fost în proces de restaurare. 

Principele Radu: E un fel de Românie mică, aşa cum şi-ar fi dorit şi Regina Elena, dacă astăzi ar fi fost printre noi, sau Regele Mihai...

Principesa Margareta: Şi trebuie promovat cât mai mult posibil şi dezvoltat. Ăsta fost visul nostru când am venit aici, prima oară, acum 20 şi ceva de an. 

Atracţiile de la Săvârşin pentru vizitatori

Pe acelaşi subiect

În Casa Ceaiului turiştii se pot delecta cu un ceai sau cu o cafea, dar au la dispoziţie şi alte metode de a petrece timpul. 

Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad: Astăzi, asistăm la deschiderea unui nou obiectiv turistic, se numeşte Casa Ceaiului şi mă bucur că văd aici o preocupare şi pentru promovarea produselor româneşti şi a producătorilor autohtoni. 

Tiberiu Dekany, Asociaţia Amicii Regelui Mihai: Efectiv bucăţi de istorie, este locul...cel mai preferat loc pe care l-a avut Majestatea sa, Regele Mihai.  

Tot pe Domeniul Regal de la Săvârşin, turiştii pot vizita Muzeul Regal al Automobilului, dar şi Atelierul Auto al Regelui Mihai I. 

''Bineînţeles, bărbat fiind, partea cu maşinile îmi place extrem de mult, dar, din câte am tras o privire la Casa Ceaiului, cred că şi interiorul de la Casă o să fie destul de drăguţ.'' 

Cei care au ajuns la Săvârşin au avut şansa să vadă şi un târg al satului românesc, unde zeci de producători locali au adus produse tradiţionale dintre cele mai diverse. 

"Nu am ajuns decât de vreo 10 minute, ne place, suntem foarte încântaţi de tot ce se vede, de producători.''  

Ioan Vodicean, primar Săvârşin: E un lucru îmbucurător pentru noi şi pentru economia locală, în primul rând. 

Un bilet pentru vizită în parcul Domeniului Regal de la Săvărşin sau muzeele din incintă costă 30 de lei. Târgul producătorilor locali va fi şi astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Domeniul Regal Săvârşin s-a redeschis pentru public, în prezenţa Principesei Margareta şi Principelui Radu. Atracţiile pentru vizitatori