Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Drumul care unește", traseul din România ajuns în topul celor mai frumoase locuri de vizitat din lume. Are 1400 de km și străbate ţara pe diagonală

Via Transilvanica este în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume. Conform unei cunoscute reviste americane, traseul românesc se află la loc de cinste, alături de Cortina d'Ampezzo din Italia, La Maison Rabelais de pe Valea Loarei, din Franţa, dar şi de alte destinaţii. Ambasadoarea Statelor Unite la București şi-a manifestat şi ea, public, dorinţa de a parcurge acest drum celebru.

de Angela Bertea

la 29.07.2024 , 09:03

Via Transilvanica, supranumit și "drumul care unește", este semnalizat cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori, pentru a îi călăuzi pe turişti, iar la fiecare kilometru este amplasată o bornă din andezit sculptată individual. Aceste capodopere formează probabil una dintre cele mai lungi galerii de artă din lume. Startul aventurii se dă la Putna, din faţa mănăstirii şi continuă până la Drobeta-Turnu Severin. Un traseu de 1400 de kilometri, ce străbate ţara pe diagonală şi oferă drumeţilor posibilitatea de a descoperi farmecul României, la pas, călare sau pe bicicletă.

Mihaela Cocîrță, manager de Destinație: În Vatra Dornei, se găsesc trei centre, unde drumeţul se poate opri pentru a îşi ştampila carneţelul. 

Via Transilvanica străbate 400 de localităţi din 10 județe și a fost parcurs de mii de turiști

Vezi și

Traseele de poveste au captat atenția turiştilor din cele mai îndepărtate locuri, care au fost cuceriți. 

Pe acelaşi subiect

Pascal Garnier, ghid turistic: Aici vedem aproximativ între 20 şi 50 de persoane care pleacă, în fiecare zi, pe Via Transilvanica. Sunt cei mai mulţi români, dar putem să vedem şi persoane care vin din Germania, Belgia, din Statele Unite. 

Iulian Gabor, manager de proiect: Am descoperit foarte multe locuri extraordinar de frumoase la noi în ţară care nu erau suficient puse în valoare şi prin traseul ăsta de lungă distanţă, în sfârşit România se poate mândri cu un lucru pe care puţini îl au. 

Şi aici vorbim de o experienţă completă - înainte de drum turiştii sunt răsfăţaţi cu mâncăruri tradiţionale şi multe surprize.

Adrian Cornea, reprezentant pensiune: Vin pentru traseul Via Transilvanica, pentru zona turistică, aer, căldura oamenilor locali. Sunt care vin, fac baie în ciubăr, după aceea se pornesc la drum.

Inaugurat în urmă cu doi ani, traseul de drumeții de 882 de mile a fost fondat de un ONG care în acest mod a vrut să readucă la viaţă peste 400 de comunități seculare.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Travel » "Drumul care unește", traseul din România ajuns în topul celor mai frumoase locuri de vizitat din lume. Are 1400 de km și străbate ţara pe diagonală