Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un drum de poveste din România, premiat la Veneţia. Străbate 400 de localităţi din 10 județe și a fost parcurs de mii de turiști

România a fost premiată la Veneţia pentru Via Transilvanica, drumul care străbate 400 de localităţi din 10 judeţe şi pune în valoare patrimoniul natural şi cultural al ţării. Traseul începe de la Putna şi se termină la Drobeta-Turnu Severin. Drumul a fost deschis publicului acum un an şi a fost parcurs deja de mii de turişti.

de Angela Bertea

la 01.10.2023 , 14:06

Via Transilvanica, cel mai lung traseu de drumeţie din România, a fost medaliat la gala Premiilor pentru patrimoniul european de la Veneţia, printre ropote de aplauze.

Teodor Frolu, antreprenor: Cred că în acest moment, câteva sute de sate din România, pe unde trece Via Transilvanica, au primit un vot de încredere, că ele pot însemna mult mai mult decât ele şi-au imaginat vreodată. 

România a fost premiată la Veneţia pentru Via Transilvanica

Vezi și

Proiectul a primit premiul publicului. A adunat peste 27 de mii de voturi din Europa, un adevărat record.

Pe acelaşi subiect

Alin Ușeriu, Inițiator Proiect Via Transilvania: Ştiam că universul rural şi patrimoniul natural este ceea ce România poate să prezinte oricând la masa turismului sustenabil din întreaga lume. Eu cred că Via Transilvanica este în acest moment unul dintre cei mai buni ambasadori pe care îi are România. 

Supranumit şi "Drumul care uneşte", Via Transilvanica este un traseu de 1.400 de kilometri care străbate cele mai frumoase zone din 10 judeţe ale ţării.

Angela Bertea, reporter Observator: Startul traseului se dă chiar de aici, de la borna cu numărul 1, din faţa Mânăstirii Putna. Tot de la Mânăstire, cei care se aventurează pe Via Transilvanica pot să-şi procure carnetul drumeţului, unde pot aduna ştampile din diferite ale traseului parcurs. 

La fiecare kilometru din drum sunt fixate borne, ca nişte opere de artă sculptate de artişti români. Traseul poate fi parcus cu bicicleta, călare cât şi pe jos.

Traseul poate fi parcus cu bicicleta, călare cât şi pe jos

Alin Ușeriu, Inițiator Proiect Via Transilvania: Experienţa cea mai bună o ai atunci când o iei la pas. Eu am făcut anul trecut această experienţă. Am făcut 62 de zile de la Putna şi până la Drobeta Turnu Severin.

Via Transilvanica şi-a propus să dezvolte turismul ecologic şi comunităţile prin care trece. 

Gheorghe Coroamă, primarul Comunei Putna: Faptul că Via Transilvanica naşte de la Putna contribuie în mare măsură la creşterea turismului aici, în localitate. Sunt foarte mulţi doritori, turişti, oameni care iubesc natura şi vin aici la Putna pentru a parcurge acest frumos traseu pe jos.

Proiectul Via Transilvanica a fost realizat în patru ani şi jumătate de ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu şi fratele lui, Alin, fondatorul unei asociaţii care organizează proiecte de mediu, de educație, sociale, culturale şi sportive.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Inedit » Un drum de poveste din România, premiat la Veneţia. Străbate 400 de localităţi din 10 județe și a fost parcurs de mii de turiști