Antena Meniu Search
x

Video Echipa Observator, în unul dintre cele mai frumoase locuri ale Africii: plaja Kenyei, una dintre "perlele" continentului african

Aventura echipei Observator în inima Africii continuă. După ce am participat la safari şi am vizitat triburi care trăiesc chiar și azi așa cum o făceau strămoșii lor, a venit vremea să simţim nisipul fin al plajelor şi să ne scufundăm în ocean. O lume unică, plină de viaţă şi culoare.

de Adrian Obreja

la 13.12.2021, 10:23

Vezi și

Lăsăm în urmă tribul Masai cu tradițiile sale vechi de sute de ani și mergem catre perla Kenyei. Locul care este considerat unul dintre cele mai frumoase din Africa. La 40 de kilometri sud de Mombasa se află localitatea Wasini. Un sătuc cu oameni simpli și case modeste, care reprezintă punctul de plecare într-o aventură unică. Urcăm și noi într-una dintre bărcile localnicilor și pornim la drum.

Navigăm aproximativ 15 minute şi spectacolul naturii ne ia prin surprindere. Zeci de delfini înoată lângă barca noastră. După acest spectacol impresionant, mergem mai departe şi ajungem în cea mai cunoscută zonă de snorkeling din Africa, în largul oceanului Indian. Aici, descoperim o lume acvatică incredibilă. Nici bine nu ne obișnuim cu aceste ape limpezi că zărim un alt miracol al naturii: o insulă care apare și dispare în fiecare zi.

Insula care apare şi dispare în aceeaşi zi

Dimineața este acoperită de apă, iar la prânz, când apele se retrag, iese la suprafaţă. O insulă cu un nisip incredibil de alb și fin, insula Wasini. Aici timpul pare că s-a oprit în loc. Deși ne-ar plăcea să petrecem toată ziua aici, trebuie să plecăm. Apa urmează să se retragă. Iar cel care ne este ghid în această călatorie cunoaște adâncul oceanului cum nu se poate mai bine. Este instructor de scufundări de aproximativ 30 de ani.

"Coborâm la 30 de metri. Cu turiștii, în mod normal, facem ceea ce noi numim scufundări distractive. Sunt persoane care nu s-au mai scufundat. Le dau instrucțiuni 30 de minute și coborâm până la 6 metri sau mai jos, timp de jumătate de oră", a declarat Malik, ghid. Pe Insula Wasini, mâncărurile tradiționale cu specific marin nu te lasă să te gândești la plecare. Într-unul dintre restaurante, unde crabul este specialitatea casei, meniul nu a fost schimbat niciodată de 30 de ani. Coasta Kenyei a fost votată de către agențiile de turism ca fiind una dintre cele mai frumoase zone din Africa. Ţara oferă însă turiştilor tot ce îşi poți dori. Tradiţii unice, obiceiuri păstrate de secole, cultură, floră şi faună, relaxare sau agrement.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Echipa Observator, în unul dintre cele mai frumoase locuri ale Africii: plaja Kenyei, una dintre "perlele" continentului african