Antena Meniu Search
x

Video Experiență unică în România. La Târgu Mureș, iubitorii de animale pot hrăni și se pot juca cu o familie de lemuri

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a inaugurat, în acest weekend, un coridor unic în România prin care vizitatorii se pot plimba şi pot interacţiona cu trei familii de lemuri cu coadă inelată. În „Poiana Lemurilor“, atât adulţii, cât şi copii pot interacţiona în deplină siguranţă cu cele 16 animale. Cei mai bucuroşi au fost, bineînţeles, cei mici, care văzuseră lemuri doar în desene animate.

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 07:59

Vezi și

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a fost neîncăpătoare ieri. Sute de familii au venit din toate colţurile ţării să interacţioneze cu lemurii. 

Soos Zoltan, primarul Târgu Mureş: Vizitatorii vor avea parte de o experienţă specială când se vor plimba printre aceste animale sau vor dori să hrănească lemurii cu coada inelată din Madagascar.

Kopacz Andras, director adjunct Zoo Târgu Mureș: Este important ca vizitatorii să intre la aceste animale şi să observe şi să vadă aceste animale foarte frumoase şi gingaşe. 

Întreaga zonă a fost amenajată cu materiale prietenoase cu natura. 

Szantho Janos, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş: Noi încercăm să punem în practică o altă politică – să folosim materiale reciclabile. Deci să nu facem amplasamente din beton, să folosim materiale naturale şi cât de ieftin se poate. 

Copiii au putut hrăni lemurii cu fructe

Îngrijitorii au pregătit coşuleţe cu hrană pentru vizitatori, iar cei mici i-au putut hrăni pe lemuri cu mâncarea lor preferată. 

Angajată: Mere, banane, sfeclă, banane, afine, prune uscate, morcovi şi struguri. Toate sunt preferatele lor. 

Copil: Foarte interesant. O dată în viaţă poţi face aşa ceva. 

Părinţi: Am venit special pentru copii. E o bucurie pentru copii.  

Ideea unei astfel de interacţiuni dintre animale şi oameni a fost preluată de la grădinile zoologice din străinătate, iar reprezentanţii grădinii din Târgu Mureş speră să dezvolte acest concept şi în cazul altor specii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Experiență unică în România. La Târgu Mureș, iubitorii de animale pot hrăni și se pot juca cu o familie de lemuri