Antena Meniu Search
x

Hong Kong oferă gratuit 500.000 de bilete de avion. Era vizitat de milioane de turişti înainte de pandemie, acum are doar câteva sute de mii

Hong Kong a anunţat că vrea să atragă cât mai mulţi turişti în următoarea perioadă, iar soluţia găsită de autorităţi este una inedită: va oferi 500.000 de bilete de avion gratuit celor care vor să viziteze oraşul, începând cu anul viitor, notează BBC.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 13:39

După ce oraşul Hong Kong a fost puternic afectat de pandemie, autorităţile vor să pună pe picioare toate industriile, inclusiv cea a turismului. Astfel, autorităţile au început deja să anuleze câteva dintre restricţiile sale privind coronavirusul.

„Autorităţile aeroportuare vor finaliza aranjamentul împreună cu companiile aeriene. Odată ce guvernul va anunța că va elimina toate restricțiile Covid-19 pentru călătorii care sosesc, vom lansa campanii  pentru biletele de avion gratuite”, a explicat Dane Cheng, directorul executiv al companiei Hong Kong Tourism Board, potrivit BBC.

Biletele gratuite vor fi distribuite începând cu anul viitor

Cheng a adăugat că biletele gratuite, care au fost cumpărate pentru a sprijini companiile aeriene din Hong Kong în timpul pandemiei, vor fi distribuite anul viitor călătorilor care tranzitează aeroporturile regiunii. În ciuda eforturilor autorităţilor, companiile aeriene importante se străduiesc să revină la programul de zbor de dinainte de pandemie. Compania Virgin Atlantic a adăgat între timp că își va închide biroul din Hong Kong și că nu va mai oferi zboruri între oraș și Londra, după 30 de ani petrecuți în hub-ul aviatic din Asia.

Pe acelaşi subiect

„Complexitățile operaționale semnificative din cauza închiderii în curs de desfășurare a spațiului aerian rusesc au contribuit la decizia comercială de a nu relua zborurile în martie 2023, așa cum era planificat”, a spus un reprezentant al transportatorului britanic. Invazia Ucrainei de către Rusia a determinat mai multe companii aeriene să suspende zborurile sau să ia rute mai lungi.

Oraşul Hong Kong, devastat de pandemia de COVID-19

Până de curând, Hong Kong a avut unele dintre cele mai dure restricţii din lume, deoarece a respectat cu stricteţe politicile generale ale Chinei în legătură cu pandemia. Luna trecută, autorităţile din Hong Kong au declarat că nu vor mai cere persoanelor care sosesc în oraș să intre în carantină sau să prezinte un test covid negativ înainte de a se îmbarca. Vestea a stârnit o goană după bilete de avion spre și dinspre Hong Kong.

Prudence Lai, analist senior la firma de cercetare de piață Euromonitor International, consideră că oferta de bilete de avion gratuite va ajuta la accelerarea procesului de refacere a reputației Hong Kong-ului ca destinație populară de călătorie.

„Statutul pre-Covid al Hong Kong-ului reprezintă potențialul pieței pentru o redresare completă”, a spus ea pentru BBC. Hong Kong a avut doar 184.000 de vizitatori în primele opt luni ale acestui an. Este o scădere semnificativă a numărului de turiști în comparație cu cifrele de dinaintea pandemiei - 56 de milioane de oameni au vizitat orașul în 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Hong Kong oferă gratuit 500.000 de bilete de avion. Era vizitat de milioane de turişti înainte de pandemie, acum are doar câteva sute de mii