Antena Meniu Search
x

Finlanda își va închide granițele pentru turiștii ruși, începând de la miezul nopții

Autoritățile din Finlanda au anunțat că vor închide granița pentru turiștii ruși începând de la miezul nopții, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 14:40

Finlanda își va închide granițele pentru turiștii ruși, începând de la miezul nopții
Finlanda își va închide granițele pentru turiștii ruși, începând de la miezul nopții - Profimedia Images

Finlanda își va închide granița pentru turiștii ruși de la miezul nopții, ora locală, ceea ce va duce la o scădere semnificativă a traficului transfrontalier, a anunțat joi guvernul finlandez.

Numărul mare de ruși care intră în Finlanda ar putea pune în pericol relațiile internaționale ale Finlandei, a declarat ministrul de externe Pekka Haavisto, într-o conferință de presă. Intrarea pentru vizite familiale, precum și pentru muncă și studii, va fi în continuare permisă, a adăugat el.

Vinerea trecută, Finlanda a anunțat că va lua măsuri pentru a limita "semnificativ" intrarea cetăţenilor ruşi pe teritoriul său.

Rușii fug din țară după anunțul lui Putin

Pe acelaşi subiect

După ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea a 300.000 de rezervişti, în contextul războiului din Ucraina, mulţi ruşi încearcă să îşi părăsească ţara. Destinaţiile cele mai căutate sunt foste republici sovietice cum ar fi Kazahstanul, Armenia şi Georgia, unde nu au nevoie de vize şi pot conta pe mulţi vorbitori de rusă.

Finlandezii nu şi-au închis frontiera cu Rusia după ce forţele ruse au invadat Ucraina în 24 februarie, dar au redus numărul de programări la consulate pentru cetăţenii ruşi care solicită vize.

Joi, prim-ministrul Sanna Marin a declarat că guvernul pe care îl conduce evaluează riscurile prezentate de cei care trec prin Finlanda şi caută metode de reducere drastică a tranzitului din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Finlanda își va închide granițele pentru turiștii ruși, începând de la miezul nopții