Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Imagini rare la Lacul Scropoasa. Albia a fost secată, iar turiştii pot vedea ce se află dincolo de luciul apei

Lacul Scropoasa din Munţii Bucegi este unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Mai este numit şi Lacul de Smarald, datorită culorii apei.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.06.2021 , 17:38

Secată pentru lucrări de întreţinere, albia lacului oferă acum un peisaj selenar, total diferit de cel cu care acest colț de Rai i-a obișnuit pe turiști. Totuşi, golirea este o oportunitate rară pentru pasionaţii de peisaje ieşite din comun. Aşadar, dacă doriţi să vedeţi ce se află pe fundul lacului de Smarald al României, nu ocoliţi acum această destinaţie. 

Claudiu Loghin, reporter: Așa arată Lacul Scropoasa, la aproximativ o săptămână de la începutul operațiunii de golire. Imaginile par mai degrabă desprinse dintr-un film SF și nu din, poatecel mai frumos loc din masivul Bucegi, situat la 1200 de metri altitudine.

Lacul de Smarald, ascuns între brazii și crestele Bucegilor a devenit o mare de mâl, prin mijlocul căreia își croiește drum firul plâpând al Ialomiței. Pe turişti nu pare însă să îi deranjeze, ba chiar se bucură că au ocazia să vadă ce se află şi dincolo de luciul apei, la 15 metri adâncime. 

Vezi și

Turist: Nu l-am văzut până acum să arate aşa şi cheile sunt superbe. Ce le povestesc şi ce le sugerez prietenilor este să vină cât mai repede să vadă minunăţia asta de aici. Noi suntem din Târgovişte şi venim frecvent aici, dar aşa ceva nu am văzut.

Pe acelaşi subiect

De ce a fost golit lacul Scropoasa

Potrivit reprezentanților Hidroelectrica, lacul Scropoasa a fost golit pentru curățarea galeriilor prin care este captată controlat apa. Administratorii lacului sunt pregătiți să înceapă procesul de umplere la sfârșitul acestei săptămâni. 

Celebru pentru nuanțele albastre-verzui, este de fapt primul lac de baraj artificial costruit în România acum aproape un secol. Barajul Scropoasa a fost întotdeauna o atracție pentru iubitorii de frumos, dar și de drumeții nu foarte dificile.

Are o suprafaţă de peste 5 hectare şi se află între Cheile Zănoagei și Cheile Orzei, zone care oferă de asemenea peisaje spectaculoase. Pornind de la Lacul Scropoasa turiştii pot face excursii spre Padina, Cascada Şapte Izvoare, şi cabana Bolboci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Travel » Imagini rare la Lacul Scropoasa. Albia a fost secată, iar turiştii pot vedea ce se află dincolo de luciul apei