Antena Meniu Search
x

Kitesurf, un sport tot mai popular pe litoralul românesc. "Adrenalina pe care o primesc nu se compară cu niciun alt sport pe care l-am încercat"

Marea furioasă a fost "teren de joacă", astăzi, pentru pasionaţii de sporturi extreme pe apă. Vântul puternic, care bătea cu 65 de kilometri la oră, şi valurile uriaşe au dat frâu liber kiterilor, amatori şi profesionişti, să se dezlănţuie în larg.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.08.2022, 22:28

Vezi și

David face kitesurfing de când avea zece ani. Astăzi, vremea l-a ajutat pe adolescentul de 17 ani să depăşească recordul verii la săritură, pe plaja din Mamaia. 

Reporter: "Care a fost cea mai mare săritură a ta?"

David: "Am făcut-o astăzi de dimineaţă. Am venit de la ora 08:00. E cea mai mare pasiune a mea, e sportul meu preferat. Adrenalina pe care o primeşti nu se compară cu niciun alt sport pe care l-am încercat."

Pentru Eric, e în primul rând distracţie. Tatăl său l-a adus pe plaja sporturilor extreme încă de pe vremea când avea doar trei ani. 

Pe acelaşi subiect

David: "Fii atent! Când vrei să dai release, dacă se întâmplă, nu-i nicio problemă, dar mai bine să fii safe. Roteşti de el, vezi? Ori stânga, ori dreapta." 

Reporter: "Ai vreo amintire, de la trei, patru, cinci ani? De când erai foarte mic?"

Eric: "Da. Eram cu kite-ul mic şi mă ţinea fratele meu când îl lansam ca să nu plec şi mă distram."

Reporter: "Ce săritură ai reuşit să faci? Cu ce te mândreşti?"Triple back roll şi... 9.2 metri." 

Mamaia, preferată de pasionații de kitesurf

Plaja din Mamaia găzduieşte în fiecare an competiţii de kitesurfing. Cine sare cel mai mult câştigă un kite nou-nouţ. 

Iulian Tache, instructor kitesurf: "Cine ştie să sară, să concureze chiar pentru cea mai înaltă săritură. Chiar este o zi excelentă pentru kite."

Reporter: "Cei care vor să facă kitesurf, ce trebuie să ştie?"

Iulian Tache: "Nu trebuie să ştie nimic. Doar să înoate. În rest, îi învăţăm noi tot în trei zile. E un sport uşor dacă se învaţă cu instructor. Fără, e foarte greu." 

Vremea de pe plajă a fost ideală astăzi, spun sportivii. "Este cel mai propice! Este cel mai bun vânt. Plaja este goală. Sunt foarte nerăbdător, pentru că vântul ăsta îl prindem foarte rar la Constanţa."

"E foarte hardcore, să ştiţi. Şi destul de dificil. Am avut noroc că am avut vesta pe mine. Dar vremea e superbă."

Iubitorii de kitesurfing care vor să facă performanţă plătesc cel puţin 50 de euro pentru o oră de instructaj alături de profesionişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Kitesurf, un sport tot mai popular pe litoralul românesc. "Adrenalina pe care o primesc nu se compară cu niciun alt sport pe care l-am încercat"