Antena Meniu Search
x

Video Litoralul bulgăresc, preferat de din ce în ce mai mulţi români: "Superb! Plaja curată, oamenii amabili". Pe plajele noastre bate vântul

Aceeaşi mare, peisaje diferite în România şi Bulgaria. La noi, multe hoteluri de pe litoral au închis deja, deşi mai vin turişti, atraşi de temperaturile de vară. La bulgari, plajele sunt pline. Sezonul ţine până la 1 octombrie, iar hotelierii încă îşi rotunjesc profiturile pentru că nu s-au grăbit să închidă. 

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 20:27

Vezi și

În staţiunea Nisipurile de aur din Bulgaria este încă atmosferă de vacanţă, chiar dacă septembrie se apropie de final. Mulţi dintre cei care se relaxează la Marea Neagră sunt români, dezamăgiţi că hotelurile de pe litoralul nostru au închis deja. Au cuvinte de laudă...pentru vecini.

Românii preferă vacanţele în Bulgaria

Turist: "Este un peisaj foarte frumos, organizare pe cinste. Curăţenie, ordine şi disciplină. La noi s-a neglijat."

Turist: "Dacă s-ar fi aranjat un pic, să fie curat, ar fi mai bine. Ar fi trebuit şi la noi ca oamenii nu să-şi strângă toate lucrurile şi să plece acasă că s-a încheiat sezonul."

Pe acelaşi subiect

Directoarea unui hotel de patru stele din Nisipurile de Aur este româncă. Spune că bulgarii ştiu că profite de vremea bună şi prelungesc sezonul până la sfârşitul lui septembrie. 

Sistemul all-inclusive, cel care atrage din ce în ce mai mulţi turişti români

Angelica Chirica, director marketing hotel: "Aici la noi în hotel gradul de ocupare e de 100%, până la 25 septembrie avem toate cele 450 de camere ocupate. Noi am înţeles ce înseamă all inclusive pentru turiştii români, avem toate cele 3 mese incluse, avem gustări, baruri la piscină, în recepţii, saună, anumite tipuri de masaje."

Lucian Badircea, director agenţie de turism: "Specificul litoralului bulgaresc e sa tina hotelurile deschise si in luna septembrie, anul acesta ii ajuta si vremea."

Florentina Lazăr, reporter Observator: "În extrasezon, preţurile pentru un sejur de 7 nopţi la un hotel de 3 stele all inclusive, pornesc de la 325 de euro pentru o cameră dublă. La un hotel de patru stele, acelaşi sejur costă cu aproximativ 100 de euro în plus. Iar la un hotel de 5 stele poate ajunge la 700 de euro."

Bulgaria câştigă de două ori - prin sezonul prelungit şi prin fidelizarea turiştilor. Mulţi români care îşi fac acum vacanţa peste Dunăre au rezervat deja concediul de anul viitor...tot în staţiunile bulgăreşti.

Turist: "Superb! Plaja curată, oamenii amabili. Mai bine decât în România, din păcate.Concediul l-am planificat deja pentru anul viitor şi mi-am şi ales deja pachetul cu care să venim. L-am şi achiziţionat."

Administratorii hotelurilor din Bulgaria au şi ei probleme cu forţa de muncă. Au adus cameriste, barmani şi chelneri din Turcia, Ucraina şi Republica Moldova, dar au reuşit să ţină deschis şi în septembrie. Anul trecut, peste 700 de mii de turişti români şi-au făcut vacanţa în staţiunile bulgăreşti. 

Pe litoralul românesc bate vântul

Cristina Niţă, reporter Observator: "Mulţi administratori de plaje au ales să strângă şeslongurile şi asta pentru că profitul în această perioadă este mic şi nu îşi mai permit să-şi plătească angajaţii."

George Ţicu, manager de terasă: "Ati închis? Da, din păcate, da. Orice lucru bun trebuie să aibă şi un sfârşit. Noi putem spune că am avut un sezon bun, dar am ales să închidem deoarece începea să se dezvolte din ce în ce mai mult turismul de weekend, iar ce câştigam în weekend, nu reuşim să acoperim cheltuielile din timpul săptămânii."

Pe litoralul românesc, şapte din 10 hoteluri sunt închise acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Litoralul bulgăresc, preferat de din ce în ce mai mulţi români: "Superb! Plaja curată, oamenii amabili". Pe plajele noastre bate vântul