Antena Meniu Search
x

Video Dorian Popa, păcălit de milionarul acuzat de evaziune, Călin Donca. Nu îi mai răspunde nimeni la telefon: "Sunt şocat, sunt consternat"

Imperiul construit de afaceristul Călin Donca se prăbuşeşte asemenea unui castel de cărţi, după arestarea acestuia. Cei care au investit în afacerile lui, printre care şi artistul Dorian Popa, acuză că nimeni dintre partenerii milionarului nu mai răspunde la telefon şi toţi se tem că au căzut victime unei uriaşe escrocherii. Donca a făcut avere din vânzarea panourilor fotovoltaice, din imobiliare şi criptomonede.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 20.09.2023, 19:52

Vezi și

Călin Donca: Pentru mine, Aventadorul este o jucărie, o maşină care nu e de toată ziua, ci ca o jucărie, ca pe ceva cu care merg să mă dau.

Aşa şi-a câştigat faima pe reţelele de socializare Călin Donca, afaceristul din Braşov, devenit influencer în mediul on-line. Clipurile sale cu super-maşini, ceasuri exorbitante şi vacanţe scumpe i-au adus sute de mii de urmăritori pe Tik Tok, Facebook şi Youtube.

În clipuri, Donca le dădea sfaturi fanilor săi despre cum ar putea să ajungă la fel de bogaţi ca el.

Donca a fost arestat preventiv 30 de zile pentru evaziune fiscală

Pe acelaşi subiect

Călin Donca: Ca sa-ti grabesti starea financiară trebuie să te educi financiar, sa investesti in educatia ta financiara Dar, mai ales, scotea în evidenţă greutăţile prin care a trecut până să ajungă milionar în euro.

Constantin Cornea: Acești escroci te fac să crezi ca ceea ce obțin ei de la tine obțin ca iți fac ei un favor, nu că ar avea ei de câștigat. Este o psihologie. Ei sunt propriul lor produs de marketing, știu foarte bine ce-și doresc oamenii să audă și atunci ei intră pe piața oamenilor care vor să fie mințiți.

Călin DoncaCei care nu ştiţi. Am picat de două ori de la nivelul de milionar la nivelul de datornic.

Şi ar putea pica a treia oară şi mai jos. Donca a fost arestat preventiv 30 de zile pentru evaziune fiscală şi înşelăciune cu criptomonede.

Şi Dorian Popa este printre cei care au picat pradă înşelătoriei lui Donca. Vedeta se teme acum că nu va mai recupera niciun leu investit.

Dorian Popa, printre cei care au picat pradă înşelătoriei lui Donca

Dorian Popa: Sunt şocat, sunt consternat şi, în acelaşi timp, debusolat pentru că nu ştiu ce se întâmplă, nu ştiu ce urmează cu investiţiile noastre. Este posibil să fi fost părtaş la o escrocherie! Din păcate, din partea lui Călin Donca nu dăm de nimeni, nu răspunde nimeni la telefon, este un fel de ceaţă totală!

Cristi Popovici, reporter Observator: Furtişagul lui Călin Donca în dosarul instrumentat de DIICOT Braşov este de 4,3 milioane de lei, taxe neplătite la stat, 8,3 milioane de lei, delapidare din conturile propriilor firme şi 700 de mii de dolari, dintr-o ţeapă cu criptomonede dată celor care i-au crezut promisiunile.

Nu este singurul afacerist care profită de imaginea lui pentru a se îmbogăţi din afacerea cu criptomonede. Fraţii Tate şi Dan Diaconescu sunt printre cei care au câştigat o avere convingând oamenii să le cumpere monedele virtuale. Călin Donca este pus sub acuzare pentru că şi-a minţit clienţii promiţând că investiţia lor va avea profit de 100 de ori mai mare.

George Rotariu, CEO Bitcoin România: Mulți din oamenii care se păcălesc într-o astfel de situație reacționează la instinct și iși doresc să se îmbogățească peste nopate și nu se documentează foarte bine. Peste 85 la suta, 90 la suta dintre proiecte din păcate vor eșua așa că trebuie să fim foarte atenți când investim într-o cripto sau alta.

Procurorii DIICOT au confiscat trei dintre maşinile de lux deţinute de Călin Donca. În acelaşi dosar, mai este cercetată şi Orianda, soţia milionarului, care a scăpat de arest: a fost lăsată în libertate pentru a avea grijă de cei 5 copii ai cuplului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Dorian Popa, păcălit de milionarul acuzat de evaziune, Călin Donca. Nu îi mai răspunde nimeni la telefon: "Sunt şocat, sunt consternat"